Wooninspiratie

De reden om ook in 2024 te kiezen voor laminaat

De reden om ook in 2024 te kiezen voor laminaat

Waar we tot jaren geleden vooral zagen dat laminaat enorm populair was, is dit de afgelopen jaren steeds meer PVC geworden. Logisch ook, aangezien PVC kwalitatief vaak net even wat beter is en ook qua look wat echter. Toch zien we dat ook de ontwikkeling van laminaat niet heeft stilgestaan en ook daar de vraag weer flink begint toe te nemen. Daarbij moeten we wel even vermelden, dat qua prijs, laminaat en PVC flink van elkaar verschillen en we dus ook niet echt kunnen zeggen dat dit gelijkwaardige producten zijn. Omdat laminaat ook vandaag de dag nog steeds een prima keuze is, nemen we je in dit artikel mee in de vele voordelen die deze vloer biedt.

Laminaat wordt steeds duurzamer

Een van de belangrijkste voordelen van laminaat is de duurzaamheid. Laminaatvloeren gaan lang mee en kunnen tegen een stootje. Zelfs met intensief gebruik blijft de vloer er mooi uitzien. Bovendien is laminaat gemakkelijk te onderhouden. Een aantal keren goed stofzuigen en af en toe een keer dweilen is vaak voldoende om de vloer mooi te houden. Natuurlijk heb je ook hier wel verschil in kwaliteit en zal een laminaatvloer van 10 euro per vierkante meter, qua kwaliteit en ook levensduur anders zijn, dan wanneer je kiest voor laminaat dat een stuk duurder is.

Verschillende mogelijkheden

Tegenwoordig is ook laminaat verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende kleuren en designs. Dus of je nu op zoek bent naar een klassieke variant of liever gaat voor een betonlook laminaat voor in een industrieel interieur, het kan allemaal. Dankzij de technologische ontwikkelingen zijn de prints op het laminaat nauwelijks van echt hout of tegels te onderscheiden, iets wat natuurlijk jaren geleden wel anders was. Laminaat is daarom dus ook in 2024, nog altijd een populaire keuze.

Voordelig

Laminaat is doorgaans een stuk goedkoper dan veel andere type vloeren. Natuurlijk heb je ook hierin de keuze om voor een wat duurdere vloer te gaan, maar is dit over het algemeen veel goedkoper. Niet voor niets kiezen mensen met een wat lager budget, maar ook mensen in een huurhuis voor een laminaatvloer. Logisch, aangezien ze deze vloer vaak niet meenemen naar een ander huis. Zo kun je ondanks dat je  wat minder te besteden hebt er toch voor zorgen dat het er gezellig uitziet in huis, zonder dat je hiervoor een hoop geld hoeft uit te geven.

Eenvoudig zelf te leggen

Het leggen van een vloer is vaak een flinke klus. Vooral wanneer we kijken naar PVC. Zo moet de vloer eerst worden geëgaliseerd om de PVC planken vervolgens te verlijmen. Een laminaatvloer is dan net even anders. Mits je kiest voor kliklaminaat natuurlijk. Ook hier is het belangrijk dat de ondervloer vlak is, maar daarvoor hoeft deze niet eerst geëgaliseerd te worden. Juist doordat deze vloer zo makkelijk te leggen is, bespaar je dus een hoop geld omdat je het prima zelf kunt doen. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat het laten leggen van een vloer van 60 vierkante meter of zelf meer, ook een behoorlijke kostenpost met zich meebrengt.

Geef een reactie