InterieurTipsWonen

De mooiste vloer voor een woning? Ontdek betonlook vloeren

Ben je op zoek naar een stijlvolle vloer waarin niet veel naar om hoeft te kijken? Maak kennis met de woonbetonvloer. Er zijn steeds meer varianten van vloeren die je eenvoudig kan laten gieten in je woning. Deze zijn geschikt voor iedere ruimte waardoor het eenvoudig is om dezelfde stijl in je gehele interieur door te voeren. Je krijgt daardoor een ondergrond die past bij de rest van je woning en waar je niet veel onderhoud aan hoeft uit te voeren. Heb je wel interesse in het laten gieten van vloeren maar is de investering te hoog wat jou betreft. Dan is er nog een voordelige oplossing, genaamd vloercoating. Hierover meer verderop in dit artikel.

Een kunststof die eruitziet als een betonvloer

Enu horen we je denken, waarom zou ik dat willen? Een kunststof vloer die eruit ziet als een betonvloer? Daar kleven een aantal voordelen aan. Een kunststof is eenvoudiger aan te brengen en nog eenvoudiger te onderhouden dan een betonvloer. Je zou zeggen dat beton sterk materiaal is, maar een kunststofvloer gaat in de praktijk langer mee. Toch kan men sterk de voorkeur hebben voor een betonvloer. Simpelweg omdat dit er erg stijlvol uitziet. Vandaar dat je nu kan kiezen voor een betonlookvloer. Een kunststof vloer die eruit ziet als een echte betonvloer.

betonlook vloeren

Ook ideaal voor sanitaire ruimtes

We hebben al even genoemd dat je een gietvloer eigenlijk kan toepassen in iedere ruimte in je woning. Maar sanitaire ruimtes zoals een douche of een badkamer is vaak een ander verhaal. Meestal gebruikt men hier tegels omdat dit eenvoudig te onderhouden is. Tegels bevatten echter naden en randen. Waar toch vuil tussen kan ontstaan. Als je een vloer laat gieten in je sanitaire ruimte dan heb je hier helemaal geen last van. Je kan de vloer dan eenvoudig afnemen met een dweil en af en toe de stofzuiger er doorheen halen. Je zal gauw ervaren dat het onderhoud een stuk eenvoudiger is dan je gewend bent van andere vloeren.

Vloercoating is voordeliger

Wil je graag een vloer laten gieten maar wil je de investering zo laag mogelijk gehouden? Kijk dan naar de mogelijkheden voor een oplossing met vloercoating. Dit is een dunner type gietvloer. Welke op dezelfde wijze wordt aangebracht maar omdat er minder materiaal nodig is ben je hiermee goedkoper uit. Een normale gietvloer is ongeveer 3 mm dik, bij vloercoating wordt er slechts 1 mm gebruikt. Er zijn echter wel voorwaarden aan de ondergrond, deze moet geschikt zijn voor het aanbrengen van de coating. Laat je informeren door een specialist bij jou uit de buurt. ook hierbij kan je kiezen voor een vloer met beton, in dat geval wordt het beton vloercoating genoemd.

beton vloercoating

Vergelijk de prijs per vierkante meter

Wanneer we kijken naar de prijzen van gietvloer dan vergelijken we deze altijd per vierkante meter. Houdt er ook rekening mee dat de prijs per vierkante meter zal dalen naarmate de omvang van de ruimte toeneemt. Als je dus meerdere ruimtes in een keer gaat voorzien van een gietvloer, ben je per vierkante meter voordeliger uit. Kijk ook goed na de omschrijving van het materiaal en vergelijk de prijzen van verschillende aanbieders voordat je een keuze maakt.

Geef een reactie