InterieurTuin tips

De juiste tuinlounge voor je tuin vinden

De juiste tuinlounge voor je tuin vinden

Er kunnen een hele hoop verschillende redenen zijn waarom je op zoek bent naar een loungeset voor in je tuin. Heel erg veel mensen willen tegenwoordig een loungeset voor in de tuin dus het is helemaal niet gek dat je daar naar op zoek bent. Het is alleen soms best wel moeilijk om de juiste te vinden. Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten en zoveel mogelijkheden. 

Het materiaal

Er zijn een hele hoop verschillende soorten materialen waar een tuinloungeset van gemaakt kan worden. Zo zal je voor hout kunnen gaan, maar je zult ook kunnen kiezen voor plastic of misschien ijzer. Het is wel belangrijk om het juiste materiaal voor je tuin te kiezen, want anders is de kans groot dat je snel weer een nieuwe wilt aan gaan schaffen. 

Op het moment dat je bijvoorbeeld voor hout kiest, zul je een natuurlijke uitstraling hebben, maar wanneer je voor ijzer kiest meer een industriële uitstraling. Hout kan heel erg mooi ogen bij bijvoorbeeld bomen, maar ijzer kan mooi ogen als je een tuin hebt zonder bomen. Het is heel erg fijn als het allemaal bij elkaar past wanneer je een tuinlounge hebt. Dan hoef je niet iedere keer een nieuwe stijl in je tuin te brengen omdat je al een vaste stijl hebt. 

Onderhoud

Een heel erg belangrijk ander punt is dat je je tuinlounge ook moet onderhouden. Wanneer je een set kiest is het zeker handig om daar op te letten. Wanneer je je set niet goed onderhoud kan het heel erg makkelijk kapot gaan en dat is niet iets wat je wilt. Over het algemeen zijn er maar weinig mensen die weten dat ze een set wel goed moeten onderhouden.

Wanneer je een houten set hebt is het belangrijk om te weten dat hout makkelijk aangetast wordt door water. Dit houd in dat je de set ook niet al te vaak kunt gaan wassen met water. Je kunt het vuil verwijderen, maar uiteindelijk kan zo’n set ook niet buiten in de regen blijven staan.

Ijzer kun je makkelijk met water wassen, maar het is wel belangrijk om uit te kijken dat het niet gaat roesten. Dit komt namelijk wel vaak voor. Daarom is het ook niet verstandig om ijzer buiten te laten staan in de regen. Ijzer is wel makkelijk schoon te houden en vaak ook opvouwbaar.

Wanneer je plastic hebt is het ook vrij makkelijk te onderhouden. Je kunt het met water schoon maken en dit zal het materiaal niet aantasten. Verder zal het ook wel in de regen kunnen blijven staan omdat het niet zo heel erg makkelijk kapot gaat in de regen. Plastic zal wel sneller kapot gaan wanneer je er te hard mee doet.

Geef een reactie