InterieurTipsWonen

De juiste kast voor iedere ruimte

De juiste kast voor iedere ruimte

Wil je je woonkamer herinrichten of ben je net verhuisd en ben je nog op zoek naar de juiste opbergmeubels voor woonkamer, keuken en slaapkamer? Dan is het goed om te weten dat er voor iedere ruimte een geschikte kast te vinden is. Kasten zijn er namelijk in alle soorten, vormen, kleuren en afmetingen. Zo vind je ongetwijfeld een geschikte kast, of het nu voor je woonkamer, slaapkamer, keuken of kinderkamer is. De juiste opbergmeubels kunnen je gehele inrichting namelijk naar een hoger niveau tillen. Met de juiste meubels blijven alle ruimtes in je woning overzichtelijk en kun je al je spullen makkelijk opbergen. Laten we eens kijken welke kasten er zoal zijn en wat hun functie is.

Buffetkasten

Een belangrijke kast die je bijvoorbeeld mooi in je woonkamer, eetkamer of keuken kunt plaatsen is een buffetkast. Wat is een buffetkast? Dit is een grote kast, die in principe twee functies heeft. Het onderste gedeelte van een buffetkast dient doorgaans als opslag, waardoor deze van deuren en/of lades is voorzien. Het bovenste gedeelte daarentegen is meestal open. Hierdoor leent dit gedeelte zich bij uitstek om mooi servies in te plaatsen of andere mooie decoratie. Een buffetkast kan tevens als sfeervolle roomdivider ingezet worden. Hierbij gebruik je de kast om een grote ruimte op te delen. Wanneer je de buffetkast als roomdivider wil gebruiken, is het belangrijk dat je op de achterkant van de kast let. Deze blijft immers zichtbaar in de ruimte. Gelukkig zijn buffetkasten in vele soorten en maten verkrijgbaar. Wil je de buffetkast in een kleine ruimte plaatsen? Dan is er een ruim aanbod aan kleine 2-deurs buffetkasten. Plaats je de buffetkast juist in een grote ruimte? Dan zijn er grote 6-deurs buffetkasten die de ruimte helemaal afmaken. Bovendien is de buffetkast er in vele verschillende stijlen, waaronder industrieel, landelijk, vintage en modern. Zo vind je altijd de buffetkast die precies bij jouw stijl aansluit.

Buffetkasten

Boekenkasten

Lees je graag en ben je een echte boekenwurm? Dan kan een mooie boekenkast natuurlijk niet ontbreken in je interieur! Een boekenkast is een zeer functioneel meubelstuk. Naast het feit dat ze plaats aan tal van boeken geven, kun je tegelijkertijd ook je mooiste accessoires in de boekenkast uitstallen. Een boekenkast verdient dan ook een prominente plek in huis. Ook voor boekenkasten geldt dat deze in vele soorten, maten en kleuren verkrijgbaar zijn. zo zijn er boekenkasten van hout, maar ook van metaal, hoogglans lak of een combinatie van materialen. Hierdoor is er altijd een boekenkast die bij jouw interieur past. Kies je voor een stoere boekenkast die de industriële stijl in jouw woning compleet maakt? Of kies je juist voor natuurlijke materialen, die in vrijwel interieur tot hun recht zullen komen? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Kledingkasten

Een kledingkast mag natuurlijk ook niet ontbreken. Waar laat je anders al je mooie kleding? Een kledingkast is dan ook een must-have in ieder interieur. Hoe groot of klein deze kledingkast is, dat bepaal je helemaal zelf. Zo zijn er kledingkasten voor de kleinste ruimtes, maar ook kledingkasten met bijvoorbeeld 6 deuren. Dat laatste is natuurlijk de droom van iedere vrouw. Of wat dacht je van een kledingkast met ingebouwde spiegel en verlichting? Ideaal wanneer je ’s avonds op stap gaat en je outfit even van top tot teen wilt checken. Ook handig: een kast met schuifdeuren. Dit is doorgaans duurder dan standaard openslaande deuren, maar tegelijkertijd wel heel praktisch én ruimtebesparend. Kledingkasten zijn er bovendien natuurlijk in allerlei kleuren en materialen. Hierbij zijn de iets duurdere kasten ook van betere kwaliteit. Benadruk je landelijke interieur met een steigerhouten kast of accentueer je moderne interieur met een strakke kast met metalen elementen.

Geef een reactie