TipsTuin tipsWonen

De grootste voordelen van kunstplanten in huis of tuin

kunstplanten in huis of tuin

Bij kunstplanten denken veel mensen nog steeds aan neppe plastic bloemen die weinig sfeer geven aan de ruimte. Niets is echter minder waar! Dit imago van kunstplanten mag heel gauw verdwijnen, want vandaag de dag zijn deze vrijwel niet meer van het echt te onderscheiden. Bovendien groeit het aanbod constant. Hierdoor zijn er niet alleen meer kunstplanten voor in huis verkrijgbaar, maar ook kunstplanten tuin. Ideaal voor de onderhoudsvriendelijke tuin!

Overweeg jij om kunstplanten aan te schaffen? Maar ben je nog niet geheel overtuigd? Dan helpen wij je graag een handje op weg. In dit artikel zetten we de grootste voordelen van kunstplanten in huis of tuin voor jou op een rijtje.

Onderhoudsvrij

Dit lijkt misschien een open deur, maar we moeten het onderhoudsvrije karakter van kunstplanten natuurlijk nog wel even benoemen. Ben jij iemand die altijd vergeet om de planten water te geven? Gaan zelfs cactussen en vetplanten nog dood? Dan zijn kunstplanten een prima alternatief. Deze hebben geen water nodig, hoeven niet gesnoeid te worden en ook onkruid verwijderen is verleden tijd.

Mensen zonder groene vingers of simpelweg te weinig tijd kunnen zo toch van prachtige groene planten in huis of tuin genieten. Bovendien heeft vrijwel niemand door dat ze niet echt zijn.

onderhoudsvrij

Een plant voor iedere ruimte

Wanneer je dol bent op planten weet je waarschijnlijk maar al te goed dat iedere plant met haar eigen instructies komt. De ene plant is dol op zonlicht en de ander moet juist in de schaduw worden gezet. Daardoor is het soms best lastig om de juiste plaatsing te vinden. Met een kunstplant heb je dit probleem niet. Jij bepaalt waar je deze groene sfeermaker wilt plaatsen. En daar komt hij dan ook prima tot zijn recht. Een plant voor iedere ruimte.

Bestand tegen een stootje

Heb je enorme wildebrassen als kinderen? En stoten zij maar al te vaak een vaas of plant om? Of kom je buiten en ligt er opeens weer een tak van jouw favoriete boom? Dan zijn kunstplanten een geweldige keuze. De meeste kunstplanten kunnen ontzettend goed tegen een stootje. Hierdoor weet je zeker dat ze er mooi uit blijven zien. Zelfs wanneer je kinderen iets te ruig gespeeld hebben.

Daarnaast zijn kunstplanten voor buiten ook nog eens bestand tegen alle weersomstandigheden. Beestjes vinden het ook niet prettig om de bladeren te eten, waardoor de plant altijd in topconditie blijft. Sterker nog: de meeste kunstplanten trekken helemaal geen beestjes aan. Perfect om jouw tuin ongediertevrij te houden.

Geweldige kwaliteit

Tegenwoordig zijn kunstplanten niet meer van het echt te onderscheiden. Plaats maar eens een kunstplant in je woning en vraag aan bezoekers wat ze van je nieuwe plant vinden. We durven te wedden dat ze niet kunnen raden dat hij nep is. De kwaliteit van kunstplanten is de afgelopen jaren zo enorm vooruit gegaan, dat het zelfs voor de grootste plantenliefhebbers geen probleem meer is om een kunstplant aan te schaffen. Alle bovenstaande voordelen maken het alleen nog maar aantrekkelijker.

Wist je dat kunstplanten bovendien behandeld kunnen worden zodat ze niet alleen UV-bestendig zijn, maar ook nog eens allerlei andere weersomstandigheden kunnen trotseren? Hierdoor zijn kunstplanten niet alleen meer voor in huis geschikt, maar kunnen ze ook eenvoudig in de tuin worden geplaatst.

Geef een reactie