AlgemeenTuin tips

De grasmaaier VS de verticuteermachine

De grasmaaier VS de verticuteermachine

Ieder gazon heeft liefde nodig. Helaas verzorgt het niet zichzelf. Dit zal je (of iemand anders) moeten doen. Wat een grasveld voornamelijk nodig is af en toe een goede knipbeurt. Dit is kun je het makkelijkst doen met een grasmaaier uiteraard. Grasmaaiers zijn er in verschillende maten en kracht levels. Tijdens het zoeken van grasmaaiers komt ook vaak de verticuteermachine naar voren. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een grasmaaier en een verticuteermachine? In dit artikel zal uitgelegd worden wat het verschil is tussen de 2 en welke eventueel voor je het meest geschikt is. Heb je daarna je keuze kunnen maken? Bij Mastertools hebben ze beide machines te koop.

Wat is een grasmaaier?

Je zult het vast al wel weten, maar voor de echte tuin leek hier toch nog een snelle omschrijving. Een grasmaaier is een (elektrisch) werktuig waar je heel gemakkelijk gazons mee kan kortwieken. In de categorie grasmaaiers heb je al veel verschil. Zo kunnen grasmaaiers een verschillende aandrijving hebben, dit zijn

  • Handgrasmaaiers, hier ben je de motor
  • Elektrische grasmaaiers
  • Benzinegrasmaaiers

Wat is een verticuteermachine?

Een verticuteermachine is een apparaat waarmee je dood gras en mos verwijderd kan worden uit een gazon. Bij het maaien van gras blijft er altijd een beetje gras achter op je gazon. Deze laag kan na een tijdje een flinke laag worden. Zo komt er geen lucht meer bij je gazon en stopt het met groeien. Het is van belang dat je gazon ‘belucht’ blijft. Dit is waar uiteraard de verticuteermachine in uitblinkt. Verticuteren is het weghalen van deze schadelijke gras laag.

Ook grasvelden waar veel op gelopen wordt, word aangeraden om deze regelmatig te verticuteren. Dit kan handmatig met een verticuteerhark, maar dit kan op den duur fysiek zwaar worden. Bij Mastertools verkopen ze een elektrische verticuteermachine. Hier kun je heel makkelijk de verticuteerdiepte met de hendel bepalen

Dus … maaien of verticuteren?

Heb je een klein grasveldje, dan is het aan te raden om te investeren in een goede grasmaaier. Het liefst eentje met een opvangzak, zodat er zo veel mogelijk gras van tevoren opgevangen kan worden. Het laten beluchten van het gazon is dan goed te doen met een handmatige verticuteerhark. Scheelt ook weer ruimte in de schuur.

Is je tuin wat aan de grote kant? Dan kun je beter investeren in beide. Dit kan op den duur een hoop tijd en arm pijn besparen.

Geef een reactie