BadkamerTipsVerbouwen

De douchecabine in jouw badkamer

De douchecabine in jouw badkamer

Ergert u zich ook zo aan alle spetters die vanuit uw douche de hele badkamer vullen, of wilt u gewoon een nieuwe badkamer met een moderne look? Beide vragen kunnen beantwoord worden met het hebben van een douchecabine in uw badkamer. Het houdt de badkamer droog op een mooie manier.

 Waarom zou ik een complete douchecabine nemen?

Naast dat het een prachtige uitstraling heeft, zorgt een douchecabine in de badkamer er dus voor dat u in een gesloten ruimte kan douchen. Dit zorgt ervoor dat u het lekker warm blijft hebben gedurende het douchen en dat de rest van de badkamer droog blijft. Oftewel nooit meer met droge sokken in een natte plas hoeven te staan. Hiernaast beschikt de douchecabine over luxe extra’s, denk bijvoorbeeld aan een regendouche die in het dak is gemonteerd of een douchezuil. Plus in een gesloten cabine kunt u genieten van massage jets en een neveldouche.

Zijn er nog andere voordelen aan een douchecabine?

Zeker, douchecabines hebben enorm veel voordelen zowel tijdens het douchen als bij het kopen. Ten eerste geeft een douchecabine veel vrijheid, je kunt ze in vrijwel elke badkamer monteren. Ook heeft u de keuze voor de totaaloplossing, waarbij zowel de deuren als de constructie volledig op elkaar is afgestemd. Zoals gezegd is het douchen in een douchecabine spatvrij, wat de badkamer schoon en droog houdt. Ook is een douchecabine makkelijk schoon te maken, omdat het glas behandeld is, of behandeld kan worden met een speciale laag, die bestand is tegen zeepresten en kalk Hiernaast kunt u ook zelf kiezen of u géén, een gelijkvloerse of verhoogde douchebak kiest.

Wat voor een douchecabine past in mijn badkamer?

Iedereen zijn badkamer is anders, als u een wat grotere badkamer heeft kunt u kiezen voor een wat grotere douchecabine. Maar als u een wat kleinere  badkamer heeft is het handig om dan juist ook te kiezen voor een wat kleinere douchecabine. Ook zijn er veel verschillende soorten douchecabines. Wij hebben gekeken bij megadumptiel.nl en zagen het volgende duidelijke overzicht aan complete douchecabines:

  • Complete douchecabine Kwartrond
  • Complete douchecabine Vierkant
  • Complete douchecabine Rechthoek
  • Complete douchecabine Vijfhoek

Natuurlijk is iedereen zijn smaak anders, of passen sommige vormen douchecabines nou eenmaal beter in de badkamer dan andere vormen. Maar wij weten in ieder geval zeker dat met zo’n ruim aanbod er wil iets tussen zit voor iedereen.

Leuk hoor zo’n douchecabine, maar hoeveel kost het?

Het renoveren van de badkamer of het verbouwen van de badkamer is geen goedkoop grapje. Maar u heeft er gelukkig wel nog jaren plezier van. Op de website van megadumptiel zijn er veel verschillende de cabines voor elk budget. De belangrijkste verschillen in prijs zit vooral in de dikte van het glas. Duurdere douchecabines hebben een dikte tot 9 millimeter, terwijl wat goedkopere douchecabines rond de 4-6 millimeter zitten. De duurdere douchecabines zijn meestal ook rond de 1.95-2 meter terwijl de goedkopere meestal een hoogte hebben van 1.80 meter. Ook speelt het systeem een rol, heeft de douchecabine RVS scharnieren dan is hij vaak wat duurder dan een douchecabine met een aluminium liftsysteem.

Heeft u nu al zin in het douchen in een goed afgesloten ruimte, en tegelijkertijd de badkamer een fijne look te geven. Kijk dan snel op de website van megadump.nl waar hun grote assortiment douchecabines staat. Ook kunt natuurlijk langs gaan voor advies.

Geef een reactie