VerbouwenWonen

De beste type lening voor het verbouwen van jouw huis

De beste type lening voor het verbouwen van jouw huis

Iedereen komt vast wel eens op het punt om zijn of haar huis te verbouwen of renoveren. Net zoals alle andere goederen of bezittingen, zijn ook huizen onderhevig aan slijtage. Dit kan een van de aanleidingen zijn tot renovatie van jouw woning. Je kunt er ook voor kiezen om jouw huis te verbouwen, vanwege ruimtegebrek of vanwege praktische overwegingen. Denk maar aan het kindvriendelijk maken van de woning of bijvoorbeeld aanpassingen die gepleegd moeten worden voor iemand met een fysieke beperking.

Sta je misschien op het punt om jouw huis te verbouwen en blijkt jouw spaargeld onvoldoende te zijn? Dan is het zeer gebruikelijk om een bank binnen te stappen om geld hiervoor te lenen.  Lenen voor een verbouwing is een weloverwogen beslissing, omdat dit vaak genoeg niet gaat om een klein bedrag. Het is daarom raadzaam om zorgvuldig na te gaan waar of bij wie je het geld zult lenen. Je kunt hierbij argumenten en kritieken van anderen bekijken via de Luminablog,  waarbij er op verschillende instanties die geld lenen feedback wordt gegeven. Hierdoor weet je bijvoorbeeld wie de beste rentepercentages bieden, welke stukken er nodig zijn voor het afsluiten van zo een lening, maar ook hoe betrouwbaar en zakelijk zo een instantie is.

Hoe kies ik de beste type lening

Het kiezen van een lening voor de renovatie of verbouwing van jouw huis hangt af van verschillende factoren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een persoonlijke lening of voor een hypothecaire lening. Ongeacht waar je voor kiest, is het belangrijk om na te gaan wat jouw kredietstatus is. Dit geeft inzicht in de kans die je hebt om jouw lening af te kunnen lossen. Ten tweede moet je in overweging nemen hoe lang je nog gebruik zal maken van het huis, nadat deze gerenoveerd of verbouwd is. Hierdoor weet je als je een lening moet nemen voor langere termijn of juist niet. Ook moet je een overzicht maken van de kosten voor het renoveren of verbouwen en wat de toegevoegde waarde zal zijn voor het huis. Met hoeveel procent zal bijvoorbeeld de verkoopprijs stijgen als gevolg van de investering?

Groen lenen

Duurzaamheid is bij elke actie die je onderneemt van groot belang. Zo ook bij het lenen van geld. Als je geld leent voor duurzame doeleinden, wordt dit ook wel groen lenen genoemd. Groen lenen houdt in dat je geld leent voor bijvoorbeeld energiebesparende aanpassingen aan jouw woning, zoals het plaatsen van zonnepanelen of voor vloer- en dak isolatie werkzaamheden. Ook voor het aanleggen van een tuin, waarbij je geen gebruik maakt van kunststoffen of chemicaliën, is het aanvragen van een groene lening handig. Het voordeel van groen lenen is dat het gemakkelijker is en ook vaak genoeg aantrekkelijke rentes biedt. In sommige landen wordt het bedrag dat geleend is afgelost vanuit de stroomrekening. Groen lenen is ontstaan met het doel om bij te dragen aan klimaatverandering, dus als je overweegt om groen te lenen, vergeet dan niet dat je ook een bijdrage hieraan levert. 

Geef een reactie