BadkamerTipsWonen

De belangrijkste tegeltrends van 2021!

De belangrijkste tegeltrends van 2021!

De woonkamer is verreweg de belangrijkste ruimte in huis. De centrale plek waar je met iedereen samenkomt. Dan wil je natuurlijk wel dat deze ruimte er ook heerlijk sfeervol uit blijft zien. Nieuwe tegels kunnen hier zeker aan bijdragen. Maar op het gebied van tegels verandert er ieder jaar weer veel. Wie bij wilt blijven met de huidige trends, zal zich dan ook zeker moeten verdiepen in de trends van 2021. Want ook dit jaar zien we weer heel veel nieuwe tegels die het spotlight veroveren. Ben jij nog op zoek naar een nieuwe tegel voor de woonkamer en kom je er niet uit? Hier vind je de belangrijkste tegeltrends van 2021 om je alvast een beetje op weg te helpen bij het maken van de juiste keuze!

De zeshoekige tegel

De zeshoekige tegel is al een aantal jaren erg populair, maar zeker dit jaar steelt deze echt de show. En dat is natuurlijk niet zonder reden, want deze tegel beschikt over de mogelijkheid om jouw woonkamer direct een stuk sfeervoller te maken. Een zeshoekige tegel, ook wel een hexagontegel genoemd, beschikt over een uniek patroon en daarmee ook over een zeer unieke uitstraling. Een uitstraling die door geen enkele andere tegel te evenaren is.

De voornaamste reden waarom zeshoekige tegels tegenwoordig zo populair zijn is omdat ze een zeer natuurlijke uitstraling bevatten. En dat past natuurlijk uitstekend bij de huidige woontrends. De woontrends waarbij natuurlijke elementen en accenten een belangrijke rol spelen. Door het gebruik van de zeshoekige tegel zorg je er eenvoudig voor dat jouw woning een natuurlijke touch krijgt en weer helemaal up-to-date is volgens de laatste woontrends.

Houtlook tegels

Houtlook tegels zullen het aankomende jaar ook steeds populairder worden. Ook dit heeft met de toenemende vraag naar natuurlijke materialen te maken. Met houtlook tegels geef je jouw woning direct een veel natuurlijkere uitstraling. Bovendien zijn dergelijke tegels met heel veel verschillende woonstijlen te combineren. Van landelijk en modern tot stoer industrieel. Werkelijk alles is mogelijk. Hout kan eigenlijk altijd. Groot voordeel is ook dat houtlook tegels wel over het uiterlijk van hout beschikken, maar tegelijkertijd enkel de voordelen van keramiek bevatten. Hierdoor zijn ze eenvoudiger te onderhouden, leveren ze weinig tot geen problemen op en blijven ze veel langer mooi.

Marmertegels

Ook marmertegels zien we weer veelvuldig terug in 2021. Marmer blijft ongekend populair en geeft de woonkamer direct een luxueuze uitstraling. Bijzonder is dat ze ook in heel veel verschillende ruimtes kunnen worden toegepast. Zo zijn ze al enorm populair in de badkamer, maar zien we ze dus ook alweer steeds vaker terug in de woonkamer. Kortom: een ontzettend veelzijdige tegel die voor enorm veel verschillende doeleinden kan worden gebruikt.

Metallic tegels

Metallic tegels zijn een interessante nieuwkomer in 2021. Zij zijn in staat om de woning van een geweldige industriële look te voorzien. En laat de industriële woontrend nou net onmisbaar zijn in de huidige woontrends. Steeds meer mensen genieten van een industriële look in huis en daar past zo’n bijzondere tegel natuurlijk gewoon uitstekend bij.

Geef een reactie