BadkamerInterieurVerbouwenWonenWoonWooninspiratie

De badkamer landelijk inrichten: 4 tips

badkamer meubel

De landelijke stijl is nog steeds niet weg te denken uit de ultieme top van woontrends. Ook in de badkamer is het nog steeds erg populair om gebruik te maken van een landelijke inrichting. Ben jij dol op een landelijk interieur en wil je dit graag doorvoeren in de badkamer? Heb je echter geen enkel idee wat er wel en niet past in een landelijke badkamer? Vind je het bovendien ook nog eens lastig om keuzes te maken die zowel de sfeer als de functionaliteit van de badkamer beïnvloeden? Lees dan snel verder. In dit artikel delen we 4 simpele tips waarmee je een landelijke badkamer sfeervol en praktisch inricht.

Eenvoudig interieur

De landelijke stijl kenmerkt zich door eenvoud en een authentieke uitstraling. Eenvoud hoeft echter niet direct te betekenen dat de badkamermeubels niet luxe mogen ogen. Veel mensen denken hierbij dat ze voor goedkope en simpele meubelstukken moet gaan. Niets is echter minder waar. Juist dat luxueuze eenvoud doet het geweldig in de landelijke badkamer. Je mag dus best een beetje gebruik maken van luxe materialen en bijzondere effecten, zolang het resultaat maar binnen de grenzen van eenvoud blijft.

Toch een tikje modern?

De scheidingslijn tussen landelijk en modern kan soms heel dun zijn en het is lastig om dat niet te overschrijden. Wat we veel zien is dat mensen gebruik willen maken van strakke lijnen in de badkamer. Ook in een landelijk interieur is dat mogelijk, maar overdrijf dit vooral niet! Gebruik bijvoorbeeld alleen strakke lijnen in de wastafel of in de badkamerkast. Voer dit niet door in de gehele badkamer anders loop je het risico dat het eerder een moderne dan een landelijke badkamer wordt.

Houten vloer in de badkamer1

Het gebruik van natuurlijke materialen

Als we denken aan een landelijke badkamer denken we ook direct aan het gebruik van natuurlijke materialen. Hout kan dan ook zeker niet ontbreken hierin. Er zijn zelfs mensen die het zo extreem doorvoeren dat ze zelfs een houten wastafel aanschaffen. Dit hoeft uiteraard niet, maar al dat hout levert wel een bijzondere en karakteristieke uitstraling op. Wil je het liever klein houden? Ga dan voor enkele natuurlijke accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een ‘houten’ zeeppompje of een houten krukje om je handdoeken op te leggen. Natuurlijk hoef je niet alleen hout te gebruiken om de natuur in de badkamer te halen. Ook het gebruik van planten kan heel veel doen voor de kamer. Let wel op dat je planten aanschaft die ook tegen een hoog vochtigheidsgehalte kunnen.

Let op het kleurgebruik

Het kleurenpalet van een landelijke badkamer kan vaak best wel donker zijn. Dit moet je eigenlijk proberen te voorkomen. Je wilt immers niet dat er een donkere en bedompte sfeer hangt in de badkamer. Gebruik een rustig en natuurlijk kleurenpalet en combineer dit met ruwe materialen, zoals natuursteen en verouderd hout. Dit contrasterende effect geeft je badkamer direct een geheel andere uitstraling. Voorkom het gebruik van felle en opvallende kleuren, dit past niet bij een landelijke badkamer en daardoor zal het geheel een beetje rommelig aanvoelen.

Geef een reactie