WonenWooninspiratie

De 5 voordelen van aluminium vouwwanden

De 5 voordelen van aluminium vouwwanden

Door de jaren heen veranderen de trends van woningen en het interieur. Momenteel kom je steeds vaker vouwwanden van aluminium tegen in huizen. Maar waarom eigenlijk? Om kort antwoord te geven; deze soort vouwwanden bieden allerlei voordelen voor een woning. In deze blog ontdek je precies welke vijf voordelen aluminium vouwwanden hebben. Op deze manier leer je ook of dit type vouwwanden wel of niet wat voor jouw woning is.

Voor elke woning geschikt

Het eerste voordeel van aluminium vouwwanden is dat ze voor vrijwel elke woning geschikt zijn. Dit komt omdat ze veelzijdig zijn op vele vlakken. Zo maak het niet uit hoe breed je deur is of hoe diep het verschil is met de hoogte van je tuin vergeleken met je huis; deze obstakels kunnen allemaal omzeild worden bij de installatie van de vouwwanden. Daarbij zijn vouwdeuren uiteraard ruimtebesparend. Bij een gewonen deur moet de uitzwaairuimte van de deur altijd vrij blijven, terwijl je daar bij een vouwdeur geen last van hebt. Daardoor ben je ervan verzekerd dat dit type vouwwanden goed past bij je huis, ook wanneer je beperkte ruimte hebt.

Keuze uit veel kleuren

Ten tweede is het een voordeel dat je met aluminium vouwwanden de keuze hebt uit veel kleuren. Vele vouwwanden zijn namelijk gelimiteerd tot een bepaald aantal kleuren. Hoewel het eerste beeld dat je in je hoofd hebt misschien is dat aluminium enkel in grijs verkrijgbaar is, heb je de keuze uit veel meer kleuren. Daardoor zit er altijd een mooie kleur tussen die goed aansluit bij de rest van je interieur. Dit is zeker een voordeel vergeleken met andere vouwwanden.

100% recyclebaar

Het derde voordeel van aluminium vouwwanden is dat ze 100% recyclebaar zijn. Langzaam maar zeker beseffen steeds meer mensen dat onze planeet niet zomaar een gegeven is. We moeten er goed voor zorgen, zodat de aarde gezond blijft. Daarbij speelt het gebruiken van stoffen die recyclebaar zijn een cruciale rol en dit geldt ook op het vlak van het interieur. Wanneer aluminium vouwwanden het einde van hun levensfase bereiken, kunnen deze eenvoudig worden omgesmolten voor een ander doel. Daardoor blijft de ecologische impact van deze vouwwanden beperkt.

Geschikt voor een moderne look

Ook zijn vouwwanden van aluminium geschikt voor degenen die een moderne look willen hebben. Een modern interieur staat bekend om een simplistische stijl waarbij de materialen die gebruikt worden soepel en mooi strak zijn. Aluminium vouwwanden staan bekend om precies deze twee eigenschappen, waardoor een moderne look makkelijker wordt bereikt met dit interieurstuk.

Eenvoudig te gebruiken

Tot slot is het een voordeel dat aluminium vouwwanden eenvoudig te gebruiken zijn. In tegenstelling tot houten vouwwanden is dit type vouwwand licht in gewicht en super sterk. Daardoor is het mechanisme waarop je de vouwwanden kunt openen of sluiten erg soepel. Je hoeft hierdoor geen kracht te zetten. Met een simpele duw- of trekbeweging kun je de wand bedienen. Het gebruiksgemak is daardoor zeer hoog. Mede hierom zijn vouwwanden van aluminium zeker geen interieurstuk dat onderschat mag worden.

 

Geef een reactie