TipsWonen

De 5 grootste voordelen van een golfplaten dak

voordelen golfplaten dak

In Nederland komt een golfplaten dak relatief veel voor. We zien deze vorm van dakbedekking vooral veel bij schuurtjes en nokverhogingen. Het kan echter ook simpelweg gebruikt worden op de schuine daken van een eigen woning. Een golfplaten dak kan voor heel veel verschillende constructies gebruikt worden. Maar waarom zou je nu juist voor deze dakbedekking kiezen? Het aanbod in daken is immers ontzettend groot. Wat zorgt ervoor dat een golfplaten dak boven de rest uitstijgt? Wij hebben hieronder de 5 grootste voordelen van dit type dakbedekking op een rijtje gezet. Scroll snel verder en ontdek zelf de veelzijdigheid van dit materiaal.

1.    Ontzettend duurzaam

Een van de grootste voordelen van golfplaten is dat ze ontzettend lang mee zullen gaan. Gemiddeld kent dit type dakbedekking een levensduur van circa 50 jaar. Eenmaal vervangen is de kans dus klein dat je niet ergens gedurende je leven nogmaals moet doen. Een investering die bijna een leven lang mee zal gaan. Dat is niet alleen prettig voor je portemonnee, maar ook nog eens veel beter voor het milieu. Hoe minder er geproduceerd moet worden, hoe minder uitstoot er zal zijn. Kortom: goed voor de lange termijn én voor de generaties die na ons komen.

2.    Voor iedere woning geschikt

Of je nu op zoek bent naar dakbedekking voor een schuur, nieuwbouwwoning of oude boerderij. Een golfplaten dak kan eigenlijk altijd. Het staat bij iedere constructie goed. Het maakt geen verschil of je nu in een geheel nieuwe of oudere woning woont. Met een golfplaten dak zorg je voor de juiste eyecatcher om jouw woning nog meer te laten opvallen. Een tijdloze dakbedekking die eigenlijk altijd kan.

voordelen golfplaten dak

3.    Brandveilig

Het is ieders grootste angst: brand in eigen huis. Alleen al bij de gedachte van een angstaanjagend vlammenspel en zwarte rook zit de schrik er al goed in. Brand in huis is iets wat we allemaal nooit hopen hoeven mee te maken. Toch is het wel belangrijk om op alles voorbereid te zijn. Daarom is het verstandig om zoveel mogelijk brandwerende functies aan huis toe te voegen. De meeste dakpan platen van nu beschikken over brandvertragende eigenschappen. Hierdoor verhogen ze de brandveiligheid van de woning en kan het vuur zich minder gemakkelijk en snel verspreiden.

4.    Vochtregulerend

Een golfplaten dak is tegen werkelijk ieder weertype bestand. Ze beschikken over een vochtregulerende werking, waardoor ze de juiste bescherming bieden bij sneeuw en regen. Dat is echter niet het enige voordeel van daken gemaakt van golfplaat. Ook met extreme hitte en vorst weet het dak goed om te gaan. Geen wonder dat de levensduur van golfplaten daken zo ontzettend lang is. Ze zijn ontzettend sterk en bieden tegen iedere weersomstandigheden de beste oplossing.

5.    Perfect voor het maken van afdakjes

Op zoek naar het perfecte materiaal voor het maken van een afdakje. Zoek dan niet verder. Een dak van golfplaat is de perfecte keuze voor het creëren een stabiel en betrouwbaar afdakje. Golfplaten zijn zeer eenvoudig te monteren en kunnen ook relatief eenvoudig bewerkt worden. Hierdoor kunnen ze geheel naar wens op maat gesneden worden. Zo bereik je niet alleen de perfecte maat, maar ook nog eens de perfecte vorm. Het perfecte materiaal dus om jouw afdakje geheel naar eigen wens samen te stellen.

Er zijn tal van verschillende golfplaten verkrijgbaar. Oriënteer je in de verschillende mogelijkheden, zodat je eenvoudig de juiste keuze kunt maken.

Geef een reactie