WonenWooninspiratie

De 5 beste tuintips om je tuin zomerproof te maken

tuin zomerproef maken

De temperaturen zitten eindelijk in de lift en het zonnetje laat zich steeds meer zien. Kortom: de zomer nadert met rasse schreden. Om optimaal van de zomerzon te kunnen genieten dit jaar, is het belangrijk om je tuin eens flink aan te pakken. Natuurlijk wil je dit niet doen onder hoge temperaturen en een felle zon. Het voorjaar is daarom ook het perfecte moment om je geliefde tuin zomerproof te maken. Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij alvast de 5 beste tuintips voor jou opgezocht.

1.         Je tuinmeubels een opknapbeurt geven

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om je tuinmeubels een flinke opknapbeurt te geven. Waarschijnlijk hebben ze in weer en wind buiten gestaan en zijn ze toe aan wat opfrissing. Ben je toe aan wat nieuws en wil je je tuin een flinke metamorfose geven? Schaf dan design tuinmeubels aan om je tuin binnen mum van tijd een geheel andere uitstraling te geven. Zeker als je geen groene vingers hebt is dit de perfecte manier om de zomer in de tuin te halen!tuinmeubels buiten

2.         Plant bloembollen

Ben je het afgelopen najaar vergeten om je bloembollen te planten? Geen paniek! Als je nu begint met planten, kun je in de zomer genieten van een fleurig tuintje. Zie je het al voor je? Terwijl je geniet van het zitcomfort van je Fermob tuinstoelen, uitzicht hebben op fleurige en bloeiende plantjes? De zomer kan nu al niet meer stuk! Geen zin om te wachten tot je bloembollen uitkomen? Koop dan wat fleurige plantjes in het tuincentrum en geniet direct van je zomertuin.

fermob tuinstoelen

3.         Denk aan de verlichting

De verlichting is misschien wel de belangrijkste factor als het gaat om sfeer maken in de tuin. Veel mensen staan hier niet bij stil, maar bedenk zelf maar eens hoeveel tijd je wel niet in de tuin doorbrengt als de zon onder is. Zeker in de zomer is het heerlijk om nog even te genieten van een hapje en een drankje in de tuin. Zonder de juiste sfeervolle verlichting is de kans groot dat je toch naar binnen verkast. Ga voor grondspots om een chique uitstraling te geven aan je tuin of hang lichtsnoeren op om een romantische sfeer te creëren. Alles is mogelijk!

4.         Leg een moestuin aan

Ben je fan van duurzaam en gezond leven? Besteed je graag je vrije uurtjes in de tuin en heb je zeer groene vingers? Leg dan een mini moestuin aan. Dit komt niet alleen ten goede voor de sfeer in de tuin (en is bovendien ook nog erg trendy!), maar geeft je portemonnee ook nog eens een flinke boost.

5.         Decoreer je tuin

Geef je tuin een finishing touch met behulp van leuke decoraties. Gebruik kleurrijke kussens, kaarsen en eventueel zelfs een tapijt om meer sfeer te brengen in de tuin. Zie de tuin als een verlengstuk van de woonkamer en besteed evenveel aandacht aan de details.

 

Geef een reactie