InterieurTips

Houd insecten buiten de deur met een goede dakraamhor!

Houd insecten buiten de deur met een goede dakraamhor!

Slaap je op zolder? Dan heb je vast al wel eens gemerkt dat hier vaak meer insecten leven dan in de rest van de woning. Geen wonder ook, want dit is tevens het warmste plekje van het huis. Als je muggen, vliegen, bijen of andere insecten wilt treffen, dan is de kans groot dat je hier op je wenken wordt bediend. Toch is dat niet erg prettig als je hier ook moet werken of slapen. Het geluid van zoemende muggen of bijen kan enorm vervelend zijn. Daarom wordt het hoog tijd om de oplossingen eens op een rijtje te zetten. Gelukkig zijn er genoeg manieren om insecten zoveel mogelijk buiten de deur te houden. Misschien wel de meest effectieve methode is het gebruik van een dakraamhor.

Voordelen van dakraamhorren

Dakraamhorren behoren tot één van de meest gebruikte soorten horren in ons land. Geen wonder, want dakramen zien we genoeg in de Nederlandse woningen. Bovendien is een dakraam over het algemeen lastig te beschermen. Simpelweg omdat deze erg hoog is, moeilijk te reinigen is of omdat men denkt dat hier geen geschikte hor voor te krijgen is. In dat geval kunnen we je in elk geval geruststellen. Horren zijn namelijk in alle soorten en maten verkrijgbaar. Ook dakraamhorren zijn geen enkel probleem.

Een dakraamhor biedt niet alleen voordelen als het gaat om het buiten houden van insecten. Hoewel dit natuurlijk wel de voornaamste reden is waarom deze doorgaans wordt gekocht. De hor kan namelijk ook voor tal van andere doeleinden worden gebruikt. Het tegenhouden van insecten is hier slechts maar één klein onderdeel van.

Zo is het dankzij een dakraamhor mogelijk om weer meer te ventileren. Iets wat vaak minder goed wordt gedaan. Zeker gedurende de zomermaanden. Simpelweg om de tussenkomst van insecten te vermijden. Door het gebruik van een dakraamhor heb je daar immers geen last van. Ventileren is echter van essentieel belang voor de gezondheid. Indien je niet goed ventileert, zal je hier op de lange termijn extreem veel last van gaan krijgen. Met een dakraamhor kan je zonder angsten simpelweg de ramen blijven openen en hierdoor van een betere luchtkwaliteit profiteren.

Wist je dat horren ook nog eens rondzwevende pollen zoveel mogelijk buiten de deur kunnen houden? Dit is met name voor hooikoortspatiënten een fijne gedachte. Zo hebben ze in elk geval thuis weinig last van hun hooikoortsklachten.

Kies de juiste dakraamhor

Om van alle bovenstaande voordelen te kunnen profiteren is het natuurlijk wel belangrijk dat er voor de juiste dakraamhor wordt gekozen. Gelukkig zijn dergelijke horren in alle soorten en maten verkrijgbaar. Hierdoor maakt het eigenlijk niet uit welk formaat dakraam je hebt, want er is altijd wel een hor te vinden die hierbij past. Met het gebruik van de juiste dakraamhor weet je zeker dat je niet alleen insecten ver buiten de deur houdt, maar ook dat je van een nóg betere luchtkwaliteit in huis profiteert. En dat merk je!

Geef een reactie