TipsVerbouwenWonenWooninspiratie

Dakopbouw kosten: gemiddelde prijs dakopbouw

Dakopbouw

Er zijn veel mogelijkheden om meer ruimte in je woning te creëren. Een dakopbouw plaatsen is daar één van. Maak er een extra slaapkamer van, een kantoor of een lounge met dakterras. Je opties zijn eindeloos, maar wat kost een dakopbouw?

Dakopbouw kosten per m2

De gemiddelde prijs dakopbouw is in totaal €1.100 per m2. Een dakopbouw van 20 m2 kost dus ongeveer €22.000.

De dakopbouw prijs hangt echter af van de grootte en het materiaal van de dakopbouw. Je dakopbouw kan dus meer kosten dan €1.100 per m2. In ieder geval bestaan de dakopbouw kosten uit de volgende onderdelen:

  1. Materiaalkosten
  2. Montagekosten
  3. Voorrijkosten
  4. Afvoerkosten

Dakopbouw kosten materiaal

Je hebt vier materialen waarvan je dakopbouw kan worden gemaakt: hout, kunststof, baksteen en zink. Ieder materiaal heeft zijn voor- en nadelen.

Zo zijn de kosten voor een houten dakopbouw het laagst, maar dit materiaal vraagt het meeste onderhoud. Een kunststof dakopbouw is iets duurder, maar heeft dan ook een langere levensduur en is onderhoudsarm. De kosten van een stenen dakopbouw liggen nog iets hoger. Daartegenover staat dat deze dakopbouw lang meegaat en geen onderhoud nodig heeft. Een zinken dakopbouw is het duurst. Zink is echter duurzaam en heeft een hoge kwaliteit.

Dakopbouw kosten montage

De kosten van de dakopbouw monteren bestaan vooral uit het uurtarief van de vakmannen. Je bespaart hier geld met een prefab dakopbouw. Je dakopbouw wordt vooraf geproduceerd in de fabriek en hoeft dan alleen nog maar op je dak geplaatst te worden. Nog een bespaartips: vraag minstens drie offertes op en vergelijk die.

Kosten dakopbouw vervoer

Bij de dakopbouw kosten horen voorrijkosten. De kosten voor het vervoeren van het materiaal worden hier in rekening gebracht. Dus: hoe verder weg de vakmannen, hoe duurder de voorrijkosten. Bespaar door een lokale aannemer te kiezen.

Dakopbouw kosten afvoer afval

Een dakopbouw plaatsen zorgt voor bouwafval. Dit moet afgevoerd worden. Dit kan de aannemer voor je doen, maar je kunt ook zelf naar de stort rijden en besparen.

Extra opties plat dak opbouw

Je hebt veel extra opties bij je dakopbouw. Denk hierbij aan een draaikiepraam, een rolluik en een deur naar een dakterras. Duurdere extra’s zijn bijvoorbeeld zonnepanelen en een lichtstraat. Deze opties verhogen natuurlijk de dakopbouw kosten.

Kosten dakopbouw financieren

Er hangt dus een behoorlijk prijskaartje vast aan een dakopbouw. Maar je krijgt er ook veel voor terug. Hoe financier je de dakopbouw kosten?

De kosten dakopbouw financieren met je hypotheek lukt alleen als je overwaarde hebt. Heb je geen overwaarde, dan is een lening een alternatief. Helaas is dit wel een duurder alternatief. Daarom raden we je aan gebruik te maken van een vergelijkingssite zoals Geld.nl. Met geld lenen vergelijken vind je eenvoudig de laagste rente voor je lening en betaal je niet onnodig

Geef een reactie