InterieurTipsWooninspiratie

Creatieve oplossingen in een kleine kinderkamer

Creatieve oplossingen in een kleine kinderkamer

Natuurlijk zal je ieder kind het liefst een gigantische slaapkamer geven. Helaas is dit praktisch gezien bijna onmogelijk. In de meeste woningen zijn er tegenwoordig maximaal twee grote slaapkamers en één of meerdere kleinere kamers. Meestal speelt de volgorde van geboorte hier een belangrijke rol bij. De oudste zal vaak de grootste kinderkamer toegespeeld krijgen. Maar hoe zit het dan met de rest van de kinderen? Hoe deel je een kleine kinderkamer praktisch en knus in?

Laten we beginnen met het goede nieuws: een kleine kinderkamer hoeft echt niet verkeerd te zijn. Sterker nog: deze is juist vaak veel knusser dan een gigantische slaapkamer. Zeker wanneer je kind nog klein is. Bovendien heeft een jong kind nog helemaal niet zoveel nodig. Wat speelgoed, een kledingkast en een bed is voldoende. En dat past echt in vrijwel iedere kinderkamer. Zodra je kind iets ouder wordt, dan is het wel tijd om over creatievere oplossingen na te gaan denken. Met dit artikel helpen we je alvast een beetje op weg!

Bedbanken

Bedbanken zijn een prima oplossing wanneer er weinig ruimte is en je de kinderkamer toch stijlvol en knus wilt inrichten. Wanneer je kind gaat slapen kan de bank eenvoudig tot een bed worden omgetoverd. Zodra er vriendjes en vriendinnetjes op visite komen, dan kan het weer een mooie bank worden. Ideaal om lekker op te chillen of gewoon heerlijk op te spelen. Bovendien neemt een bedbank ook nog eens veel meer ruimte in beslag, waardoor er meer ruimte overblijft voor andere meubels, speelgoed en accessoires.

Bedbanken

Hoogslaper

Is er echt onvoldoende ruimte in de slaapkamer om ook maar iets van een speelplek of studeerplek te maken? Dan is het slim om met de hoogte van de ruimte te werken. Hoe klein een slaapkamer ook is, vaak is deze wel hoog genoeg om andere creatieve oplossingen te bedenken. Zo kan een hoogslaper uitermate goed van pas komen. Hier kan je kind heerlijk comfortabel in slapen. Bovendien is het ook nog eens ontzettend stoer. Daarnaast creëer je zo enorm veel extra ruimte. Onder de hoogslaper blijft namelijk genoeg ruimte over om een bureau te plaatsen, een knus leeshoekje te maken of een speelhoekje te creëren.

Hoogslaper

Speelgoedopbergers

Maak tevens gebruik van handige speelgoedopbergers in de kinderkamer. Hier kan je eenvoudig veel speelgoed in opbergen en sorteren. Bovendien nemen ze veel minder ruimte in beslag. Speelgoedopbergers zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Hierdoor kan je ze geheel naar wens en de stijl in de kinderkamer aanpassen. Een stijlvolle en creatieve oplossing voor het ruimtegebrek dus.

Maak een speelkamer van de grootste kinderkamer

Je kunt er ook voor kiezen om alle kinderen in de kleine kinderkamers te laten slapen. Of andersom natuurlijk. En dan één van de andere kinderkamers te gebruiken als speelkamer. Zo hoeft niemand aan ruimte in te leveren en profiteren ze allemaal van een mooie grote speelkamer. Zo voorkom je ruzies en het idee dat bepaalde kinderen zich buitengesloten voelen in een kleine kinderkamer. Iedereen krijgt zo evenveel ruimte om te spelen én om te slapen in hun bedden van Beddies!

Geef een reactie