InterieurTipsWonen

Chesterfield zetels, klassiek verovert de hedendaagse interieurs

Zetel

Iedereen kent ze, de Chesterfield zetels die er zeer comfortabel uitzien, een vleug nostalgie hebben en er bovendien zeer chique bij staan. De ronde hoge armleuningen, het ruitenpatroon met knopen en genagelde randen zijn dé kenmerken van Chesterfield zetels. Waar ze tot voor kort enkel bij gegoede burgers te zien waren, veroveren deze bijzondere zitmeubelen ook de moderne, industriële, vintage en landelijke stijl. Waarom zijn deze Chesterfield banken toch zo populair? Wij gaan er hier even dieper op in.

Chesterfield zetels als pronkstuk

Het bijzondere aan een zetel in Chesterfield stijl is dat hij perfect op zichzelf kan staan. Hij heeft niet direct andere zetels nodig in dezelfde stijl. Je kunt zonder problemen een Chesterfield bank met andere types van fauteuils combineren. Een Chesterfield bank doet je kamer groots lijken. Best plaats je hem dan ook op een strategische plek waar hij kan pronken.

Een Chesterfield bank voor elke stijl

De meeste Chesterfield zetels zijn vervaardigd in een sterke stof of in leder. De kleuren variëren van grijs, beige of bruin tot zwart. Dit zijn kleuren die makkelijk te combineren zijn met elke interieurstijl. Zwart en bruin leer passen goed bij een industrieel interieur. Grijs gaat goed in een moderne woning en crème en bruin passen perfect in een landelijke woning. De vormgeving van deze bijzondere zitmeubelen doet nostalgisch aan en daardoor is een Chesterfield uitermate geschikt voor een vintage interieur.

Waarmee combineer je je Chesterfield bank?

Je kunt bijvoorbeeld je eetkamerstoelen in dezelfde stof of leer kiezen als je Chesterfield bank. Ook bij eetkamerstoelen vind je soms patronen die aan Chesterfield doen denken: ruitvormen en knopen in de rugleuning bijvoorbeeld. Een Chesterfield oogt robuust en daardoor is hij makkelijk te combineren met bijvoorbeeld een boomstamtafel en een robuuste salontafel. Hij staat prachtig op een houten of betonnen vloer, tegen een ruwe bakstenen muur of tegen een strakke witte muur. Kies voor een stoer vloerkleed en hang een bijzondere muurdecoratie boven je Chesterfield.

Wil jij een pronkstuk in kamer? Haal dan een Chesterfield zetel in huis!

Geef een reactie