InterieurWonenWooninspiratie

Breng sfeer in huis met een hangmat

hangmat woonkamer

De meeste mensen zijn wel bekend met de traditionele hangmat in de tuin. Een heerlijk relaxplekje in de tuin om onwijs te genieten van je vrije tijd, een warm zonnetje en een lekker drankje. Ondertussen lees je een fijn boek of luister je naar de laatste hits. Wist je dat de hangmat tegenwoordig ook steeds vaker in huis wordt opgehangen? Ergens is dit natuurlijk ook niet echt vreemd. Een hangmat met standaard straalt een bepaalde sereniteit en rust uit die we met geen enkel ander meubelstuk kunnen krijgen. Een hangmat is misschien wel de meest ideale sfeermaker in elke woning. Toch vinden veel mensen het nog best wel een stap om deze ook daadwerkelijk in hun huis te plaatsen. We zijn immers opgevoed met het idee dat een hangmat enkel voor buiten is. Maar bedenk eens hoeveel mogelijkheden een hangmat in huis zou bieden! Wij geven 3 goede redenen waarom een hangmat in huis een geweldig idee is.

Een hangmat in huis brengt enorm veel sfeer

Als je het moeilijk vindt om je woning van genoeg sfeer te voorzien is een hangmat het antwoordt op al je vragen. Een hangmat past niet alleen bij werkelijk elk interieur, maar heeft ook nog eens een bepaalde uitstraling over zich waaraan je niet kan ontsnappen. Je oog wordt vanzelf getrokken naar dat zachte en comfortabele plekje in de kamer. Bovendien waan je jezelf al snel in exotische sferen als je kijkt naar de hangmat standaard in de kamer, gedrapeerd met doeken, kussens en een warme plaid. Alleen nog een cocktail erbij en je zal niet meer beseffen dat je deze koude zomerdag gewoon in Nederland doorbrengt en dat in eigen huis!

hangmat interieur

Een hangmat in huis is goed voor lichamelijke ongemakken

Ken je dat ook wel? Dat je stijf uit je bed of de bank opstaat en de rest van de dag met een zeurende pijn in je rug en nek rondloopt? Dat is gemakkelijk te verklaren. De vering in de bank en het matras tarten als het ware de speling van de zwaartekracht. Hierdoor komt er onbewust veel kracht te staan op bepaalde drukpunten in het lichaam en dit kan weer resulteren in fysieke ongemakken. Omdat een hangmat zelf hangt wordt er op een slimme wijze gebruik gemaakt van de zwaartekracht. Je lichaam veert hier eigenlijk op mee en de doeken van de hangmat houden je lichaam in een natuurlijke positie. Hierdoor komt er minder druk te staan op je lichaam en dat merk je door het afnemen van de bovenstaande klachten.

Met een hangmat in huis heb je altijd een rustplekje tot je beschikking

Als je altijd maar de ballen in de lucht probeert te houden tussen een drukke baan en gezin weet je hoe fijn het is om af en toe een rustmomentje in te plannen. Ondanks dat we met ons verstand weten dat het belangrijk is dat we ons dan ook echt daadwerkelijk afsluiten van de buitenwereld, blijven we grijpen naar social media en televisie. Met een hangmat heb je een plekje die enkel dient om in te relaxen. Zorg dat je alle ‘beeldschermen’ ver weg houdt en neem een mooi boek mee of draai je lievelings cd.

Geef een reactie