InterieurTipsWonen

Boost je zithoek met een salontafel van mangohout

Boost je zithoek met een salontafel van mangohout

Steeds meer mensen ontdekken de unieke uitstraling van mangohouten meubels. Hiermee geef je het interieur een stijlvolle en warme uitstraling. Bij het woord mango denk je in eerste instantie waarschijnlijk aan de tropische vrucht, die geliefd is vanwege zijn heerlijk zoete smaak. Inmiddels is ook het hout van de mangoboom razend populair. Niet verwonderlijk aangezien mangohout niet alleen mooi, maar ook duurzaam is. Wil jij thuis ook een of meerdere ruimtes restylen met meubels van mangohout? In dit artikel vertellen we je allerlei ins en outs van mangohout eigenschappen. Met onder andere de prachtige kleur en structuur van dit materiaal, geef je de sfeer in jouw huis een warme boost.

Robuust karakter

Staat het bovenaan jouw to do list om je woonkamer een make-over te geven? Frisse, nieuwe kleuren op de wanden, deuren en kozijnen doen het altijd goed. Als je voor het grotere werk gaat, dan kun je er ook voor kiezen om een nieuwe vloer te leggen. Hoe dan ook zijn mangohouten meubels de kroon op je werk. Dit hardhout dankt het robuuste karakter aan het natuurlijke, soms bijna grillige patroon. Mangohout is voornamelijk afkomstig uit Australië en India, waar de mangobomen het meeste voorkomen. De meubels die variëren van boekenkasten, buffetkasten en dressoirs tot eettafels en bijzetters, zijn perfect te combineren met iedere denkbare woonstijl.

Robuust karakter mango

Absolute eyecatcher

Wat natuurlijk in geen enkele woonkamer mag ontbreken, is een stijlvolle salontafel in de zithoek. Dit is niet alleen een geschikte plek om kopjes en glazen neer te zetten. Want je kunt van deze tafel ook een echte eyecatcher maken door het meubel te stylen met koffietafelboeken, een vaas met bloemen en windlichten. Met een salontafel van mangohout beantwoord je ook aan dé upcoming interieurtrend. Je vindt ze in allerlei soorten en maten, of je voorkeur nu uitgaat naar een rechthoekige, ronde of ovale salontafel mét of zonder lades. Ook zijn mangohouten salontafels verkrijgbaar in sets van meerdere tafeltjes, waarmee je eindeloos kunt variëren.

Onderhoudstips

Vanzelfsprekend wil je jouw nieuwe salontafel van mangohout zo lang mogelijk mooi houden. Daarom hebben de tafels en andere meubelen al een behandeling gekregen tegen vocht en vlekken als je ze koopt. Je kunt de salontafel het beste reinigen met een licht vochtige of droge doek, omdat mangohout niet van water houdt. Geen paniek als er toch een glas om gaat. Als je de tafel meteen droogt, kan er geen vloeistof in het hout trekken. Verliest je mangohouten salontafel na verloop van tijd toch zijn glans? Dan kun je het tafelblad poetsen met bijenwas. Zo wordt de glans van het hout hersteld en komen de nerven weer prachtig naar voren. 

Geef een reactie