Tips

Beter thuiswerken met een tuinkantoor

Beter thuiswerken met een tuinkantoor

Veel werknemers in Nederland zouden wel graag thuis willen werken, in elk geval voor een aantal dagen in de week. Het ontbreekt hen echter vaak aan een goede werkplek. In slaapkamers is het vaak te koud, op zolders is het ‘s zomers te warm en in de woonkamer is er vaak overlast van de andere gezinsleden. Bovendien zijn de meeste plekken in de woning onvoldoende goed verlicht om er een hele dag te kunnen werken. Tuyn-kantoor heeft hiervoor een ideale oplossing bedacht: een prefab kantoor dat in de tuin achter je woning wordt geplaatst.

Luxe voorziening als werkplek

Een prefab kantoor in tuin is een luxe voorziening, waar verrassend goed kan worden gewerkt. Standaard wordt zo’n kantoor geleverd met strak afgewerkte muren. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar met oppervlaktes van 14,5 en 18 vierkante meter vloeroppervlak. Naar keuze worden één of twee wanden voorzien van glas, zodat er gedurende de dag altijd voldoende licht aanwezig is. De tuinkantoren zijn uitstekend geïsoleerd, waardoor het in principe niet nodig is om verwarming aan te leggen. Het plaatsen van het prefab kantoor gebeurt in één dag. Vooraf moeten wel eerst een fundering, elektriciteit en leidingen voor sanitaire voorzieningen worden aangelegd.

Veel opties

In de standaard uitvoering van een tuinkantoor zit er geen verwarming, koeling, sanitair of elektriciteit ingebouwd. Vooral als je niet van plan bent om hele dagen in het kantoor te zitten is dat niet nodig. Wat betreft de inrichting en indeling zijn er ruim voldoende opties. Er kan een toilet worden aangelegd, een berging, een keuken, vloerverwarming, vloerbedekking, en de afwerking kan volledig naar wens worden gemaakt. Uiteraard worden daar wel meerkosten voor in rekening gebracht. Zelf ben je verantwoordelijk voor het kantoormeubilair en eventuele voorzieningen voor de verlichting voor je tuinkantoor.

Voldoende ruimte

Een tuinkantoor, zelfs als gekozen wordt voor de kleinste optie van 3,3 x 4,4 meter, biedt meer dan voldoende ruimte voor een goede werkplek. Veel thuiswerkers zetten er een ruim bureau met luxe bureaustoel neer, en dan is er nog meer dan genoeg plek voor een bescheiden vergadertafel. Je hebt met een tuinkantoor dus ook mogelijkheden om zakelijke relaties te ontvangen en besprekingen te voeren. Het kantoor is zelfs ruim genoeg om er met twee personen tegelijk te werken. Een bijkomend voordeel van een tuinkantoor is, dat het fijn is om bij wijze van ontspanning of om een frisse neus te halen even naar buiten te lopen.

Ervaringen

In de basisuitvoering heeft een tuinkantoor geen voorzieningen, zoals elektriciteit, een aan- en afvoer van water, verwarming, koeling, etc. Wie van plan is om volledige dagen in het kantoor te werken doet er goed aan om die voorzieningen wel aan te laten leggen. Anders is het meerdere keren per dag noodzakelijk om naar je woonhuis te lopen, bijvoorbeeld om koffie te zetten of om naar het toilet te gaan. Ondanks de uitstekend geïsoleerde kantoorruimte kan het voor de beheersing van de temperatuur prettig zijn een verwarming en een koeling in je kantoor te zetten.

 

Geef een reactie