VerbouwenWonenWoon

Besparen met een verbouwing

besparen met een verbouwing

Ga jij binnenkort je woning verbouwen? Dan weet je zeker dat je even in een rommelige omgeving komt. Maar dat klussen tussen het hak- en breekwerk zal een positieve uitwerking moeten hebben. Je krijgt er een nieuwe serre voor of een uitbouw waarin je een nieuwe leefkeuken plaatst. Er zijn zoveel mogelijkheden om je woning te verbouwen. Je gaat ijverig aan de slag met het plannen van de werkzaamheden rondom je huidige werk. En de verbouwing duurt meestal langer dan verwacht. Hoe ga je daar mee om? En op welke manieren kun je besparen met een verbouwing? Wij geven je een aantal tips.nieuwe serre

Tijdbesparing tijdens de verbouwing

Een rigoureuze verbouwing kost naast veel kracht ook veel tijd. In veel gevallen wordt de tijd niet altijd even efficiënt ingezet. Maar waar zit dan met name de vertraging in? Dit zien we vaker terug in de planning en het gebrek aan uitbesteding.

Als je zelf handig bent of je hebt bekenden die geboren zijn met het nodige technische inzicht, dan zit je goed zal je denken. Dat klopt ook voor een deel. Dit scheelt namelijk in de kosten. Dus daar zal het je een besparing opleveren. Echter, wanneer je andere specialisten of vaklieden inhuurt dan kan een gebrek in de planning een ‘bottleneck’ vormen voor jouw planning. Maar hoe kan je nu praktisch met een planning rekening houden om het verbouwproces beter te laten verlopen en uiteindelijk tijd te besparen?

Tip 1: Maak vooraf een planning waarbij je logischerwijs rekening houdt met de zaken die als eerste moeten gebeuren. Wil je een keuken plaatsen en je wilt tegelijkertijd de vloer vervangen, dan is het handig om eerst tijd te reserveren voor het aanleggen van de vloer en daarna de keuken. Maar de keuken moet besteld worden. En dat duurt toch meestal wat langer dan je denkt. Houd hier rekening mee.

Tip 2: Maak een lijst van contactpersonen die bij een project betrokken zijn. Op die manier kun je snel contact opnemen met degene die voor een onderdeel van de verbouwing verantwoordelijk is.

Tip 3: Zorg er voor dat er altijd iemand thuis is of dat de vaklui altijd binnen kunnen. Veel vakspecialisten kunnen redelijk flexibel werken, maar zijn er bij gebaat om niet te hoeven wachten.

Tip 4: Zorg ervoor dat je alle materialen die nodig zijn tijdig in huis of bij de woning hebt liggen. Zo kan er nooit vertraging ontstaan door gebrek aan materiaal.

Met deze praktische tips kan jij in ieder geval al aan de slag. Naast deze tips willen we je ook nog even attenderen op de mogelijkheden in besparen door rekening te houden met het energieverbruik.

tijdbesparing tijdens de verbouwing

Besparing door bewuster energieverbruik

Ben jij al bewust bezig met energiebesparen? Je zal er wellicht al op een of andere manier rekening mee houden. Dit kan door bewuster om te gaan met het waterverbruik, denk aan minder lang of minder vaak douchen. Of door gebruik te maken van de juiste knop om het toilet door te spoelen. Maar bij een verbouwing kan je er ook rekening mee houden.

We zien bijvoorbeeld dat er in België veel gebruik wordt gemaakt van isolerende gevelstenen of steenstrips. Hierdoor wordt er energie bespaard door de warmte binnen de woning te houden. Een andere oplossing om warmte binnen te houden is door de juiste isolatie aan te brengen in de woning door een isolatiespecialist. Dit kan door middel van dakisolatie, spouwmuurisolatie of vloerisolatie. Op die manier ontsnapt er minder warmte via koudebruggen en hoef je dus ook minder warmte te produceren dat weer energie kost. Dit kost allemaal wel een duit. Maar dit verdien je op termijn terug.

energie besparen

 

Geef een reactie