VerbouwenWonenWooninspiratie

Balkom pimpen? Zo doe je dat

balkon

Ben jij de trotse eigenaar van een balkon, maar weet je niet zo goed hoe je deze sfeervoller kunt maken? Je bent niet de enige! Veel mensen vinden het lastig om een balkon echt een gezellige uitstraling te geven. Een tuin lijkt veel makkelijker sfeervol te maken doordat deze over veel meer ruimte beschikt, dat is echter niet helemaal waar. Veel ruimte zorgt ook voor meer onderhoud en dat schiet er in ons drukke leven nog wel eens bij in, met als gevolg dat je een wildernis aantreft in je tuin. Erg gezellig is dat niet. In dat opzicht is een balkon veel makkelijker sfeervol te maken. En wij hebben de leukste ideeën voor jou op een rijtje gezet.

Een kleine woonkamer op het balkon

Met mooi weer is niks fijner dan lekker op je balkon te vertoeven, zeker in de avond met een heerlijk drankje erbij en een fris briesje in je gezicht. In de zomermaanden wil je dan ook wel eens meer tijd doorbrengen op het balkon dan in je woonkamer. Waarom breng je de woonkamer dan niet naar buiten? Het is helemaal in om bankjes van steigerhout te maken. Maak een bank die precies past in een hoek van je balkon en fleur het op met wat tuinkussens en een tafeltje voor alle snacks en drankjes. Zo haal jij de woonkamer binnen mum van tijd naar buiten.

Leg een tapijt aan

Als we dan toch bezig zijn met het huiselijker maken van je balkonnetje, kan je net zo goed ook gelijk voor een tapijt gaan. Kies bijvoorbeeld voor grastapijt voor balkons. Dit is niet alleen heerlijk zacht voor de voeten, maar geef je balkon ook nog eens een frissere uitstraling. Ga je voor een luxere uitstraling? Kies dan voor een houten vloer. Het enige nadeel hiervan is dat de vloer snel glad wordt en er dus echt veel onderhoud aan nodig is om ongelukken te voorkomen.

Finishing touch

En tot slot breng je de finishing touch aan door een aantal planten uit te stallen op het balkon. Let er wel op dat je kiest voor planten die tegen weinig of juist veel zonlicht kunnen. Bekijk dus eerst op welke kant je balkon ligt voordat je planten aanschaft. Je kan ervoor kiezen om de planten op te hangen tegen de muur of om ze in potten te zetten. Heb je veel ruimte over op je balkon? Kies dan voor een grote pot!

 

Geef een reactie