AlgemeenBadkamerInterieurVerbouwenWonenWooninspiratie

Badkamertegels

badkamertegels

Badkamertegels zijn er tegenwoordig in alle vormen en soorten. Van futuristische led-verlichte tegels tot authentieke, handgemaakte Portugese badkamertegels. Kies er ook eens voor om uw tegels op een aparte manier te (laten) zetten!

Diagonaal tegelen

Wanneer u een beetje de ruimte hebt, is het misschien een leuk idee om de badkamertegels diagonaal te leggen. De tegels lijken optisch ineens op ruiten, wat zorgt voor een verrassend effect. Natuurlijk zijn er ook mogelijkheden om patronen te leggen, in vierkanten of rechthoeken. Zorg dan wel dat u kleuren gebruikt die dicht bij elkaar liggen. Anders wordt het erg druk.

Badkamertegels met ledverlichting

Ledverlichting is het helemaal. De mogelijkheden zijn onbeperkt nu het ook toepasbaar is in de badkamer. Stelt u zich eens voor, een strakke designbadkamer met een rij blauwe ledlampjes in de badkamertegels. Dit zorgt voor een futuristische look.

Handgemaakte badkamertegels

Een warme mediterrane look creëert u met bijvoorbeeld Portugese of Marokkaanse badkamertegels. Authentiek handgemaakte Portugese badkamertegels koopt u gewoon in Nederland. Onder andere bij Castelo de Portugal. Handbeschilderde badkamertegels met sierlijke motieven zijn verkrijgbaar bij Winchester Tiles.

Badkamertegels van hout of kurk

Houten of kurken badkamertegels geven een heel andere uitstraling dan een stenen tegel. De speciaal geïmpregneerde tegels, gebruikt u gewoon als badkamervloer. Houten en kurken badkamertegels vind u bij Naturo Kurk. Door een kitrand rondom de houten of kurken vloer, komt er geen water onder.

Klein maar fijne badkamertegels

Mozaïek leggen vergt veel geduld van een tegelzetter, maar het resultaat is overweldigend. Met mozaïek maak u namelijk prachtige dingen. Met twee tinten die dicht bij elkaar liggen, ontstaat er een sprookjesachtig effect. Een ander idee: bekleed uw vrijstaande bad met mozaïek.

Bijzondere badkamertegels

Dat badkamertegels niet altijd rechthoekig of vierkant hoeven te zijn, bewijst Brickhouse. Daar vind u bijvoorbeeld langwerpige strookjes in de serie ‘la essenze’. Aparte vormen maakt u ook met de halfronde tegels ‘cobblestone’ van Roca Céramica.

Badkamertegels in opvallende materialen

Zelfs leren en glazen badkamertegels tegels zijn verkrijgbaar. Een spannend effect creëert u ook door de met kiezelsteentjes gevulde badkamertegels te gebruiken. Voor een grove, natuurlijke look, kiest u voor grote Zweedse keien.

Geef een reactie