BadkamerTipsWooninspiratie

Geef je badkamer een luxueuze uitstraling met shutters op maat

shutters op maat badkamer

Heb je altijd al gedroomd van een ware welness uitstraling in eigen badkamer? Lijkt het je heerlijk om te kunnen genieten van alle luxe die je ook kunt vinden bij een welnessoord? Geef je badkamer dan net dat beetje extra met de meest luxe badkamermeubels, klik hier voor de mooiste bubbelbaden en spa’s voor in huis, en uiteraard shutters op maat! Niet iedereen is bekend met de nieuwe trend van shutters in de badkamer. Veel mensen denken nog steeds ten onrechte dat shutters niet geschikt zijn voor de badkamer, dankzij de hoge luchtvochtigheidsgraad. In dit artikel leggen we uit waarom dit helemaal achterhaald is.

bubbelbad badkamer

Waterproof shutters voor urenlang bubbelen

Shutters vind je in vrijwel alle soorten en maten. Het zou dan ook gek zijn als deze enkel gebruikt konden worden in niet-vochtige ruimtes. Gelukkig is daar een slimme oplossing voor gevonden: de waterproof shutters. Deze shutters worden niet gemaakt van hout, maar van een hoogwaardig kunststof. De luxueuze uitstraling blijft hetzelfde, maar je geniet wel van de voordelen van kunststof. Hierdoor zijn deze shutters de perfecte raambekleding voor elke badkamer, toilet of gang. Wist je dat het ook mogelijk is om houten jaloezieën in de badkamer te gebruiken? Hierover vertellen we hieronder meer.

Houten jaloezieën in de badkamer

Houten jaloezieën in de badkamer lijken meestal niet zo’n goed idee. We kennen allemaal het effect van water en luchtvochtigheid op hout. Toch hoeft dat niet te betekenen dat je geen hout kunt gebruiken in de badkamer. Er zijn speciale houten jaloezieën op de markt gebracht, die bestand zijn tegen een hoge luchtvochtigheidsgraaf. Deze worden dan ook dikwijls toegepast in de moderne badkamer. Let er wel op dat deze jaloezieën, in tegenstelling tot de waterproof shutters, niet in direct contact mag staan met water. Condens of een hoge luchtvochtigheidsgraad is echter geen probleem. Bedenk dus wel eerst waar de jaloezieën komen te hangen en of ze niet in direct contact met water komen te staan. Zo voorkom je eventuele schade aan de raambekleding, want dat zou uiteraard hartstikke zonde zijn.

houten jaloezieen

Shutters om het welnessgevoel te versterken

Shutters zijn uniek in hun eigen klasse, zij stellen de gebruiker in staat om te spelen met de hoeveelheid zonlicht die in de badkamer komt. Hierdoor bepaal je ook grotendeels de sfeer in de badkamer. De mogelijkheden zijn eindeloos en de keuzes zijn talrijk. Door de materialen en kleuren waarin de shutters gemaakt worden is het mogelijk om dat ware welness gevoel terug te halen in de badkamer. Deze uitstraling in combinatie met de meest geavanceerde en luxe badkamermeubelen geven jouw badkamer een uitstraling om van te dromen. Wil jij ook jouw eigen droombadkamer samenstellen in combinatie met shutters? Vraag dan om advies aan een specialist en bekijk samen wat de mogelijkheden zijn. Door shutters op maat te laten maken, versterk je de positieve eigenschappen die shutters hebben op het badkamerinterieur. Haal vandaag nog dat welnessgevoel in eigen huis!

Geef een reactie