TipsWonen

Als je een camera wilt installeren om je huis te bewaken:

Als je een camera wilt installeren om je huis te bewaken-

Wil je een beveiligingscamera kopen om je huis te bewaken? Een IP-camera werkt eenvoudig via je smartphone met een app. Je krijgt dan ook een waarschuwing als er beweging in beeld is. Maar waar moet je op letten wanneer je een beveiligingscamera aanschaft. Allereerst is het van belang dat je weet waar je de camera gaat ophangen. Soms kun je een camera nauwelijks richten, maar er zijn ook camera’s die je op afstand kunt laten draaien. Wil je de camera op ooghoogte hangen zodat het gezicht duidelijk te zien is of hang je hem net buiten het bereik van iedereen? Volgens de wet mag je wel je eigendommen beschermen maar mag je géén inbreuk maken op de privacy van derden. Dus je mag niet zomaar alles filmen en je mag de beelden al helemaal niet zomaar opslaan.

Waar let je op bij de aanschaf van een beveiligingscamera

Een camera neemt beelden op en deze worden bewaard. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat wildvreemden mee kunnen kijken met deze camerabeelden. Om dit te voorkomen en om te voorkomen dat men via jouw camera toegang heeft tot jouw thuisnetwerk moet je een goed wachtwoord aanmaken en de beveiligingsupdates installeren. Bekijk vooraf ook om welke gegevens de app vraagt en of de camera nog werkt als je weigert bepaalde gegevens door te geven. Wil je de gegevens opslaan op een SD kaart of in de cloud? Wanneer je de gegevens opslaat in de cloud heb je dan een abonnement nodig? De beeldkwaliteit met een resolutie van HD of Full-HD is het beste. Een grote beeldhoek is fijn maar let op dat je niet onnodig veel in beeld krijgt (privacy van omwonenden). Voor de nacht is een infraroodlicht nodig. 

Ben je op zoek naar een slimme camera, die afschrikt, bewaakt én beveiligd

Met een Somfy camera kun je inbrekers afschrikken door slimme detectie en een sirene. Zowel bij de camera die je binnen installeert als bij de buiten camera is dit systeem verkrijgbaar. Deze camera detecteert beweging in of bij jouw huis en jij krijgt direct een melding op je smartphone en kunt dan live meekijken. Je kunt het camerasysteem zo instellen dat er een sirene afgaat bij bepaalde bewegingen en deze sirene kun je via je smartphone ook weer uitzetten. Wanneer je een huisdier hebt kan de camera zo worden ingesteld dat deze niet reageert op de beweging van je huisdier.

Slimme camera bediening via smartphone

Door middel van je smartphone bedien je eenvoudig de camera’s en bij installatie kun je de optie zeven uur terug in de tijd selecteren. Wanneer de camera beweging detecteert dan wordt gelijk 30 seconden beeld opgenomen. Deze beelden kun je dan uploaden naar jouw Dropbox. Je kunt meerdere mensen toevoegen zodat zij bij onraad ook een bericht ontvangen. De binnenhuis camera’s worden automatisch uitgeschakeld wanneer jij thuis bent. Dit gebeurt door een afsluiter die dan voor de lens schuift. Het voordeel hiervan is dat er niemand in jouw privé leven kan meekijken.

Geef een reactie