Tuin tips

Alle voor- en nadelen van een veranda op een rijtje

Alle voor- en nadelen van een veranda op een rijtje

Als je op zoek bent naar een geschikte terrasoverkapping, komt een veranda zeker in aanmerking. Een veranda aan huis biedt immers zeer veel praktische voordelen. Uiteraard zijn er ook wel nadelen van veranda’s te benoemen maar deze wegen niet op tegen de pluspunten. Om je hierin een beeld te geven, zetten we in dit artikel alle voor- en nadelen van een veranda voor je op een rijtje. Op basis hiervan kun je voor jezelf bepalen of dit de voor jou ideale terrasoverkapping is.

 

Het verschil tussen veranda’s en andere tuinoverkappingen

De oplettende lezer zal het ongetwijfeld al opgevallen zijn. Een veranda is een tuinoverkapping maar een tuinoverkapping hoeft niet altijd een veranda te zijn. Er is immers een groot verschil tussen veranda’s en andere tuinoverkappingen. Een veranda is immers een tuinoverkapping die aan een kant aan het huis bevestigd is. Veranda’s kun je dus zien als een verlengstuk van je huis. Dit is niet het geval bij andere tuinoverkappingen zoals een pergola, een prieel of een carport.

 

Voordelen van veranda’s

Er zijn diverse voordelen te benoemen van het (laten) plaatsen van een veranda aan je woning. We zetten de belangrijkste voordelen hieronder voor je op een rijtje:

  • Een veranda biedt een mooie luxueuze uitstraling aan je huis.
  • Een veranda zorgt voor waardevermeerdering van je woning.
  • Je creëert meer leefruimte met je veranda.
  • Een veranda vervaagt de grens tussen binnen en buiten. Je brengt het buitenleven naar binnen en andersom. Je combineert de luxe van binnen en de vrijheid van buiten.
  • Een veranda biedt beschutting. Je kunt veel langer buiten zitten en hebt veel minder last van weersinvloeden.
  • Een veranda is volledig naar eigen wens vorm te geven en te ontwerpen op basis van je eigen wensen en mogelijkheden.

 

Nadelen van veranda’s

Uiteraard zijn er ook een aantal nadelen van veranda’s te benoemen. Het is goed om jezelf te realiseren dat de ruimte die de veranda in beslag neemt, uiteraard ten koste gaat van de ruimte in je tuin. Daarnaast kan een veranda wat licht uit je huis ontnemen. Tot slot heeft een houten veranda wel een onderhoudsbehoefte. Dit laatste kun je uiteraard eenvoudig oplossen door te kiezen voor een aluminium overkapping.

Veelzijdige mogelijkheden als je een veranda wilt laten bouwen

Het besluit om een veranda te laten bouwen aan je woning vormt het startpunt van een reeks van keuzes die je op dit gebied kunt maken. Zoals aangegeven kun je de keuze maken voor een houten veranda maar ook voor een onderhoudsvriendelijke aluminium overkapping. Hiermee lijk je wat beperkt in je mogelijkheden maar het tegendeel is het geval. Als je de  veranda besteld bij een van de betere aanbieders op dit gebied, worden je verschillende keuzemogelijkheden aangeboden waarmee je jouw terrasoverkapping volledig op maat kunt laten maken. Denk hierbij aan de kleurstelling van de veranda, de maatvoering, het dak materiaal en alle extra opties zoals een heerlijke terrasverwarming, verlichting, zonwering of glazen schuifdeuren van hoogwaardige kwaliteit. Op deze manier wordt het zeer eenvoudig om een keuze te maken jouw droomveranda met alle voordelen van dien!

 

Geef een reactie