TipsWonen

5 tips tegen verveling als je aan huis gekluisterd zit

5 tips tegen verveling als je aan huis gekluisterd zit

Verveling, een naar gevoel in je binnenste als je even niets om handen hebt. Gek eigenlijk. We klagen altijd dat we het zo druk hebben en zodra we even een momentje voor onszelf hebben, slaat dat vervelende gevoel toe. Het gevoel dat je vanalles zou willen doen. Maar dat je geen idee hebt wat je moet doen. Op sommige momenten lijkt die verveling nog net wat erger te zijn. Bijvoorbeeld omdat je tijdelijk aan huis gekluisterd zit. Misschien omdat je ziek bent of omdat het slecht weer is. Of omdat het door bijzondere omstandigheden niet mogelijk is om naar buiten te gaan. Wat doe je dan? Wij geven 5 tips!

1.    Online spellen spelen

Zie het positief in: je hebt nu eindelijk tijd om een paar oude hobby’s op te pakken. Was je bijvoorbeeld altijd verslaafd aan het spelen van online spelletjes? Pak dit dan weer op. Eventjes op spellenspelen.nl kijken en je verslaving is waarschijnlijk weer direct terug. Ga er dus lekker voor zitten en geniet van de leukste spelletjes. Je zal merken dat de tijd voorbij vliegt. Verveling, wat is dat?

2.    Durf te vervelen

Het is eigenlijk vreemd dat we ons altijd zo ongemakkelijk voelen bij verveling. Je hebt al gauw het idee dat je niet mag ‘lummelen’ op de bank en de handen uit de mouwen moet steken. Maar waarom eigenlijk? Wetenschappers concludeerden al eerder dat vervelen erg gezond is. Zowel bij kinderen als volwassenen. Door de verveling toe te laten zullen de hersenen op een andere manier verbinding maken. Hieruit volgen de meest creatieve uitspattingen. Durf daarom te vervelen en geniet van de verrassende ideeën die je plotseling te binnen schieten.

Durf te vervelen

3.    Neem je rust

Het komt meestal maar heel weinig voor dat je echt even niets te doen hebt. Ga deze tijd dan ook niet onnodig vullen met schoonmaken of het doen van klusjes waar je nooit aan toe komt. Neem juist een keer je rust. Durf te genieten van een middagdutje of lekker loungen op de bank. Pak er gerust wat lekkers bij en ontspan je lichaam. Je zal merken dat een dagje of een middagje helemaal niets doen soms precies is wat je nodig hebt. Even het batterijtje opladen zodat je er de komende weken weer volop tegenaan kunt.

4.    Schrijf een brief naar jezelf in de toekomst

Leef jij altijd in het nu en durf je maar niet aan de toekomst te denken? Of ben je juist iemand die meer in de toekomst leeft en minder in het moment? Dan wordt het hoog tijd om daar verandering in te brengen. Schrijf nu eens een brief naar jezelf in de toekomst. Dit kan voor over een jaar, 5 jaar of zelfs 10 jaar zijn. Schrijf zorgvuldig op wat je hoopt of denkt bereikt te hebben. Stop deze vervolgens in een envelop en open deze pas als de tijd voorbij is. Een leuke manier om met de toekomst bezig te zijn en later toch weer met beide voeten op de grond te staan. Bovendien ook nog eens een fijn tijdverdrijf!

5.    Maak een thuisbioscoop

Er is natuurlijk niets fijner dan heerlijk thuis voor de buis te zitten. Glas fris en een zak chips erbij en genieten maar. Maar wat als je nog meer zou uitpakken? Maak de kamer helemaal donker, plaats een paar heerlijke loungestoelen, maak popcorn en zet de televisie lekker hard. Voilà! Je eigen thuisbioscoop waar enkel jouw favoriete films en series wordt afgespeeld. Zo kom je een dag thuis zeker wel door!

Geef een reactie