InterieurWonen

4x Sfeermakers voor een gezellig interieur

4x Sfeermakers voor een gezellig interieur

Niets is beter dan thuiskomen na een lange werkdag en neerploffen op de bank in je gezellige woonkamer. Daarna kook je één van je heerlijke gerechten in de sfeervolle keuken. Wie wil dit niet? Maak gebruik van echte sfeermakers en geef jouw huis een warm en fijn gevoel. Daar wil je wel voor thuiskomen! Deze 4 sfeermakers maken je interieur nog gezelliger dan het al is.

(Droog)bloemen & planten

Denk je aan sfeer, dan denk je aan bloemen en planten. Een prachtig boeket of een grote plant in een mooie pot in huis kunnen een gevoel van leven en gezelligheid brengen in huis. Ze zijn geschikt voor in elk interieur. Zet bloemen en planten in de vensterbank, op de schoorsteenmantel, op een tafel of op een bijzettafeltje. Zet planten van verschillende formaten op verschillende hoogtes om beweging en diepte te creëren in huis. Heb je niet zulke groene vingers, maar vind je bloemen en planten wel erg mooi? Een perfecte oplossing zijn droogbloemen. Ze zijn vaak in verschillende soorten en kleuren beschikbaar en geven een super gezellig uiterlijk aan je interieur. Daarnaast zijn ze helemaal trendy (en duurzaam)! Ook cactussen of vetplanten zijn handig, omdat deze maar weinig onderhoud nodig hebben.

Duo-rolgordijnen

Een belangrijke sfeermaker in huis is raamdecoratie. Je kunt kiezen uit gordijnen, jaloezieën, plisségordijnen en meer. Wil je veel licht binnenlaten? Of kies je voor verduisterende raamdecoratie en een hoge mate van privacy? Alles is mogelijk! Wanneer je voor sfeer én een stijlvol uiterlijk gaat, zijn duo-rolgordijnen perfect. Door de afwisseling van lichte en donkere stofstroken kun je met de zonnestralen en de lichtinval in huis spelen. Rol je duo-rolgordijn helemaal open voor veel licht, helemaal dicht voor privacy of ga voor half om half om een speelse sfeer in huis te creëren. Je kunt duo-rolgordijnen in verschillende kleuren vinden. Kijk voor mooie duo rolgordijnen of andere trendy raamdecoratie op website van ilumio.nl.

Duo-rolgordijnen

Spiegels

We horen je denken, ‘spiegels? Zijn spiegels sfeermakers?’.  Jazeker, mits je ze op de juiste manier gebruikt! Spiegels zijn beschikbaar in veel verschillende vormen, kleuren en materialen en hebben verschillende functies. Wanneer je te maken hebt met een kleine ruimte en je deze ruimte groter wilt laten lijken, kun je meerdere spiegels of één grote spiegel aan de muur hangen. Op deze manier ontstaat er diepte, licht en beweging in een ruimte, waardoor de ruimte groter gaat lijken. Wil je meer natuurlijk licht in huis creëren? Plaats dan spiegels in een ruimte op zo’n manier dat het licht dat via de ramen binnenvalt in de spiegel terecht komt en wordt gereflecteerd. Zo wordt je huis nog sfeervoller! Ook zorgen spiegels van verschillende kleuren en vormen aan de muur voor speelsheid en beweging in huis.

Sfeerverlichting

Tenslotte komen we aan bij sfeerverlichting. Natuurlijk niet te missen binnen een sfeervol interieur! Licht is de ultieme manier om sfeer te creëren in huis en dit kun je doen met verschillende soorten verlichting en kaarsen. Wat is er gezelliger dan een woonkamer met sfeervolle kaarsen? De geur en de bewegende vlammen zorgen voor veel gezelligheid in huis!

Qua verlichting kun je kiezen voor hanglampen, spotjes, vloerlampen, tafellampen en meer. Kies hoe warm je je verlichting wilt hebben; koud licht is wat feller en warm licht is wat geler en sfeervoller. Ook zeer toepasselijk binnen een sfeervol interieur is verlichting met een dimmer. Zo bepaal je in een handomdraai hoeveel licht je in een ruimte wilt en creëer je gemakkelijk sfeer. Je kunt kiezen uit vele vormen, materialen en kleuren verlichting, waardoor er altijd iets geschikts tussen zit voor jouw interieur!

Geef een reactie