TipsWonenWooninspiratie

4 tips om meer groen in huis te halen

4 tips om meer groen in huis te halen

In de huidige woontrends zien we steeds vaker het gebruik van natuurlijke materialen en planten. Kamerplanten zijn dan ook onmisbaar in een trendy interieur. De wil is er vaak wel, maar toch weet niet iedereen hoe ze meer groen in huis kunnen verwerken. “Bij mij gaat toch alles dood” is een veelgehoord argument op de vraag waarom er zo weinig planten in huis aanwezig zijn. Gelukkig hoef je tegenwoordig echt niet meer over groene vingers te beschikken om meer groen in huis te halen. Met de volgende 4 tips is de interieurbeplanting van jouw woning straks on point!

1.         Héél veel planten, het mag weer!

Wees vooral niet bang om te overdrijven als je meer groen in huis wilt halen. Anno 2019 is de Urban Jungle ontzettend populair. Hierbij geldt: hoe meer groen, hoe beter! Met deze trend haal je de jungle, zelfs in een flatje in de randstad, gewoon lekker in huis! Hierbij mag je vooral héél veel planten gebruiken. Combineer zoveel mogelijk grote en kleine planten met elkaar en breng wat variatie aan door zowel hangende als staande planten te gebruiken. Zorg er echter wel voor dat je de rest van de omgeving rustig houdt, zodat het geheel niet al te druk wordt.

Héél veel planten, het mag weer!

Geen groene vingers? Vraag dan om advies aan een plantenexpert. Wanneer je weinig tijd hebt om al die planten te onderhouden, kunnen zij vast een paar onderhoudsvriendelijke planten voorstellen. Zo kan je alsnog van meer groen genieten en loop je niet het risico dat deze er binnen een week verlept bij staan.

2.         Maak gebruik van andere kleuren

Op een bosje bloemen op de eettafel na, zie je in de huidige woontrends eigenlijk weinig gekleurde bloemen. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Bij groen moet je immers niet alleen denken aan felgroene bladeren, maar mogen prachtige bloemen ook zeker niet ontbreken. Wees daarom niet bang om kleur in huis te halen. Planten met een printje, verschillende soorten groen of felgekleurde bladeren; het kan allemaal!

3.         Combineren mag!

Jaren geleden zagen we enorm veel symmetrie in huis. Het huis werd zo symmetrisch op elkaar afgestemd, dat het geheel bijna een beetje saai werd. Gelukkig is daar anno 2019 verandering in gekomen. Inmiddels worden juist asymmetrische vormen aangeraden. Van ronde tafels tot andere geometrische vormen, het mag allemaal! Dit geldt ook voor het gebruik van planten in huis. Je hoeft echt geen twee dezelfde planten of planten van hetzelfde formaat in de vensterbank te zetten. Juist door meer diversiteit aan te brengen, kan jij de sfeer in huis verbeteren. Combineer daarom verschillende planten met elkaar en gebruik eventueel zelfs verschillende potten. Zo geniet je van een speels en sfeervol effect in eigen huis.

4.         Kies voor groot

Opvallen mag! Kies daarom niet enkel voor plantjes die je snel over het hoofd ziet, maar vul de kamer op met grote kamerplanten. Deze zijn uitstekend geschikt voor loze hoeken die toch net een beetje te kil ogen. De huiskamer zal hierdoor direct een stuk knusser aandoen.

Met planten geef jij jouw woning een sfeervolle en knusse uitstraling. Ook voor mensen met weinig tijd of groene vingers zijn er altijd wel geschikte planten te vinden. Wees daarom niet bang om groen in huis te halen. Het resultaat zal je namelijk versteld doen staan!

Geef een reactie