Wooninspiratie

4 redenen om voor een zwevend tv meubel te kiezen 

4 redenen om voor een zwevend tv meubel te kiezen

Zwevende tv meubels zijn een opkomende trend in de interieurwereld. Maar wat maakt dit meubel zo speciaal? Waarom is de vraag naar dit specifieke meubelstuk zo groot? Dit wordt eigenlijk al snel duidelijk als we naar de talloze praktische voordelen kijken. Een zwevend tv-meubel past namelijk uitstekend binnen de hedendaagse wensen van de consument. Waar interieurtrends komen en gaan, zien we dat zwevende tv-meubels blijvend populair zijn. 

Ben jij toe aan een nieuw tv-meubel en overweeg je om voor een zwevend exemplaar te kiezen? Maar ben je nog niet geheel overtuigd? Laat je dan inspireren door de volgende vier voordelen. 

1. Ruimtelijke uitstraling 


Nederland is een dichtbevolkt land. Dat betekent ook dat nieuwbouwwoningen over het algemeen kleiner zijn geworden. Alles om zoveel mogelijk woningen in één straat te kunnen plaatsen. Veel nieuwe woningen beschikken dan ook over een lange en smalle woonkamer die doorloopt in de keuken. Hoewel dit geen enkel probleem hoeft te zijn, maakt dit het inrichten soms wel lastiger. Bij een kleinere woonkamer moet je toch wat creatiever omgaan met de gegeven ruimte. Belangrijk is dat je de ruimte uitstraling kunt behouden. 


Het voordeel van een zwevend tv-meubel is dat deze niet op de grond staat. Hierdoor heeft hij een minimalistische en gestroomlijnde uitstraling. Het zwevende ontwerp laat de woonkamer dan ook groter lijken en voelt minder log aan in een kleine ruimte. 

2. Makkelijk schoonmaken 


Een van de grootste voordelen van een zwevend tv-meubel is dat deze niet volledig op de grond staat. Hierdoor is het een stuk gemakkelijker om de grond onder het tv-meubel schoon te houden. Dit biedt vooral voordelen voor mensen met een stofallergie. Doordat het stof zich niet ongewenst kan nestelen onder of achter het meubelstuk, geniet je van meer hygiëne binnen de ruimte. Je kunt nu makkelijk onder het meubelstuk komen om te stofzuigen of te dweilen. Het resultaat is dat de woonkamer altijd stofvrij en schoon is. Bovendien bespaar je ook heel veel tijd, want je hoeft niet telkens zware meubelstukken te verplaatsen om je woonkamer stofvrij te maken. 

3. Flexibel in hoogte 

Een zwevend tv-meubel kun je geheel naar eigen wens monteren. Ze zijn flexibel in hoogte, waardoor je deze perfect afstemt op de eigen zithoogte. Zo geniet je altijd van de perfecte kijkervaring. 

4. Opbergmogelijkheden 


Zwevende tv-meubels zien er niet alleen heel mooi uit, maar zijn ook nog eens heel functioneel. Ze bieden tal van opbergmogelijkheden. Zo heb je altijd alles bij de hand. Er is ruimte voor dvd’s, afstandsbedieningen, spelconsoles, enzovoorts. Bovendien zijn er verschillende extra’s toegevoegd, zodat je bijvoorbeeld ook geen last hebt van loshangende kabels die de charme van de woonkamer nadelig kunnen beïnvloeden. Met een zwevend tv-meubel geniet je dus niet alleen van een gestroomlijnde en moderne look, maar beschik je ook nog eens over tal van andere grote voordelen. Dat maakt dit meubelstuk een waardevolle toevoeging voor elke woonkamer. 

Geef een reactie