Tuin tips

4 manieren om wind te beperken in jouw tuin

4 manieren om wind te beperken in jouw tuin!

We kunnen de koude maanden achter ons laten. Zo kunnen we vrolijk vooruitkijken naar momenten met warm weer. Veel van deze momenten zullen we gezellig doorbrengen in onze tuin. Dit geeft ons de gelegenheid om te oriënteren over mogelijke nieuwe onderdelen, voor in onze tuin. Sommige onderdelen helpen ons om meer warmte te creëren, of om wind te beperken. In deze blog behandelen we een aantal methodes waarmee je, overdag en ’s nachts, zo veel mogelijk warmte kunt ontvangen, en ook minder wind. Lees dus gauw verder en optimaliseer jouw zomergevoel!

Een veranda

Overdag wil je zoveel mogelijk genieten van de zon. In de avonden kan het erg comfortabel zijn om te verplaatsen onder een veranda. Dit is namelijk de perfecte plek om geen wind te ontvangen. Daarnaast kan je, door middel van kachels, warmte creëren. Het kan in de zomeravonden namelijk net iets te koud worden. Daarnaast geef je wind geen enkele kans om jou te storen, onder een veranda. Het is hiervoor belangrijk dat twee of drie zijdes van de veranda afgesloten zijn. Op deze manier kan je optimaal genieten van jouw zomeravond!

Afwerende planten

Sommige planten worden slachtoffer van windvlagen. Er zijn aan de andere kant ook genoeg planten die wind juist afweren. Op deze manier ervaar jij minder last van storende wind, op een warme zomerdag. Daarnaast voorzie jij jouw tuin van een natuurlijke look, met extra beplanting. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een taxushaag te planten, op de erfgrens van jouw tuin. Zolang je deze planten goed verzorgt, kan je er lang van blijven genieten. Dit kan een oplossing zijn, wanneer je geen liefhebber bent van schuttingen of winddoeken. Aan de andere kant kan je deze onderdelen ook met elkaar combineren! 

Schuttingen

Met schuttingen voorzie jij jezelf van een beetje privacy, maar het beperkt ook wind voor je. Vooral met een stevige houtsoort, merk je helemaal niks van storende wind. Je moet er namelijk ook voor zorgen dat jouw schutting niet gaat wiebelen van de wind.  Op deze manier word je vrijwel niet gestoord door eventuele windstoten.

Een winddoek

Je zou ten slotte een winddoek kunnen combineren met een schutting of haag. Een winddoek is namelijk makkelijk te verbergen en beschermt tegen storende wind. Bij verschillende aanbieders, zoals Nettenshop, vind je winddoeken in verschillende formaten. Wil jij er dus zeker van zijn dat storende wind jouw tuin niet bezoekt? Combineer dan een winddoek met jouw schutting of haag!

Geef een reactie