TipsTuin tipsWonen

3x waarom siergrassen in de tuin niet mogen ontbreken

siergrassen

Of je nu over een bescheiden lapje grond beschikt of van een enorme tuin geniet; siergrassen zijn voor iedere tuin een enorme verrijking! Daarnaast maakt het niet uit of je bekend staat om je groene vingers of een enorme leek bent in het onderhouden van planten en bloemen. Het grootste voordeel van siergrassen is dat ze namelijk moeiteloos mooi te houden zijn.

Overweeg jij om siergrassen aan te schaffen, maar weet je niet zeker of ze bij jouw tuin of levensstijl passen? Neem dan de volgende 3 redenen waarom siergrassen in de tuin niet mogen ontbreken goed door. Een verrijking voor iedere tuin en moeiteloos mooi te houden, wie wil dat nou niet?

1.         Weinig onderhoud

Heb je het al druk genoeg en vind je het lastig om een rustmomentje voor jezelf te vinden? Dan zit je er waarschijnlijk niet op te wachten om over een arbeidsintensieve tuin te beschikken. Natuurlijk betekent dit niet dat je de gehele tuin moet bestraten en er geen sprietje groen mag zijn. In tegendeel zelfs: als je de juiste keuzes maakt, kan een tuin ook heel onderhoudsarm zijn als je veel beplanting gebruikt. Bovendien is het ook nog eens een stuk sfeervoller! Zeker door het gebruik van siergrassen.

 

Deze prachtige grassen geven iedere tuin een natuurlijke en speciale uitstraling. Daarnaast zijn ze werkelijk ijzersterk en heb je hier weinig omkijken naar. Als de grassen eenmaal geplant zijn, zullen ze uiteindelijk hun eigen weg vinden. Dit betekent echter zeker niet dat ze gaan woekeren. Er zijn namelijk maar een klein aantal siergrassen die daadwerkelijk woekeren. Om hier zeker van te zijn, adviseren wij wel om contact op te nemen met de kwekerij of het tuincentrum. Zo weet je zeker dat je over onderhoudsarme siergrassen beschikt!

2.         Enorm veel verschillende soorten

Wie denkt dat siergrassen saai zijn heeft het goed mis. Deze grassen komen namelijk in alle soorten, maten en kleuren. Hierdoor is er altijd wel een grassoort die bij jouw tuintje past. Bovendien kunnen de siergrassen met werkelijk alle planten gecombineerd worden. Het is dan enkel nog belangrijk om wat leuke woonaccessoires van maakjeeigensfeer in de tuin te plaatsen en voilà: een natuurlijke tuin, zonder dat deze enorm veel extra onderhoud vraagt. Enkel een keer snoeien in de lente is vaak voldoende om de siergrassen het hele jaar mooi te houden.

Kies je voor hoge grassoorten? Bedenk dan wel dat deze niet alleen enorme blikvangers zijn, maar ook niet altijd even geschikt zijn voor alle tuintjes. Pas daarom de hoogte van het siergras aan op het formaat en de uitstraling van de tuin. Zo weet je zeker dat het siergras uitstekend past.

3.         Siergrassen blijven jarenlang mooi

Als siergrassen op de juiste manier geplant worden, kunnen ze jarenlang mooi blijven. Hier hoef je ook echt geen groene vingers voor te hebben. Enkel wat dode sprietjes weghalen in het voorjaar is voldoende om de siergrassen mooi te houden. Ook bemesten is helemaal niet nodig. Wij adviseren wel om de kweker altijd om advies te vragen alvorens je de aankoop verricht. Let hierbij niet alleen op de uitstraling van het gras, maar ook op de locatie waar deze komt te staan. Op basis van die informatie kan de kweker jou precies vertellen welk siergras het meest geschikt is en weet je ook zeker dat deze lang mooi blijft. Zo geniet je des te meer!

Geef een reactie