Wooninspiratie

3 Tips voor een lekkere geur in huis

3 Tips voor een lekkere geur in huis

Een van de eerste dingen die mensen opmerken als ze bij jou thuis komen is de geur. Wist je dat je zelf de lucht in je eigen huis zelden ruikt? Je lichaam went namelijk aan vertrouwde geuren, waardoor je ze niet meer opmerkt. Een soort “neusblindheid” dus. Wanneer je even niet thuis bent geweest, ruik je je huis weer zoals je visite doet. Een fijne geur in huis kan helpen bij het creëren van een omgeving waarin jij je echt kunt ontspannen en waar jij je thuis voelt. In dit artikel staan een paar tips voor je op een rijtje voor een lekkere en fijne geur in huis.

1. Huisparfumering

Een fijne geur in huis kan je op verschillende manieren creëren: het neerzetten van geurkaarsen, geurstokjes of het sprayen met een huisparfum zijn vaak de snelste manieren om iedere ruimte in huis een fijne geur te geven. Huisparfums zijn er in verschillende soorten en maten en worden meestal gebruikt om nare luchtjes te maskeren of een bepaalde sfeer in een ruimte te creëren. Wil je nou zelf een huisparfum kopen? Kijk dan eens op de website van Websa huis en tuin. Dit bedrijf heeft een ruim aanbod aan huisparfums van diverse topmerken. De kans is dus groot dat je hier slaagt. 

2. Zuiverende planten en lekker ruikende bloemen

Ben je nou niet zo van veel moeite doen om parfums of geurkaarsen te kopen en neer te zetten? Een gemakkelijke optie is om planten of bloemen neer te zetten. Kamerplanten voegen namelijk niet alleen sfeer toe aan een ruimte, sommigen zuiveren ook nog eens de lucht. Zo raak je dus je nare geurtjes in huis wel kwijt. Ben je nou ook op zoek naar zo’n plant die bijdraagt aan een gezonder leefklimaat? Veel soorten varens zijn luchtzuiverend, net als de eucalyptus en orchideeën. Je kan naast planten ook een heerlijk ruikend bloemenboeket neer zetten, helaas blijven deze niet zolang mooi als kamerplanten zelf. 

3. Seizoensgeuren

Een leuke manier om je huis lekker te laten ruiken is door in te spelen op de seizoenen. Door in ieder jaargetijde andere geuren in huis te halen, speel je eenvoudig in op de seizoenen. Zo kan je bijvoorbeeld in de herfst pompoen-, kaneel- en appelgeuren in in huis halen. Een andere simpele manier is om bijvoorbeeld tijdens een bezoekje aan het bos wat dennenappels mee te nemen. Dit staat niet alleen leuk maar je huis ruikt ook gelijk naar het bos. Is de geur van je dennenappels weg? Druppel dan een beetje etherische (kaneel) olie op de dennenappels en je kan er het hele seizoen plezier van hebben. In de zomer kun je weer citrusgeuren in huis halen. 

Met deze drie tips ben jij hard op weg om je huis heerlijk te laten ruiken zodat je altijd een ontspannen sfeer in huis hebt. Weet je nou niet waar je planten, parfums of seizoensgeuren kan aanschaffen? Kijk dan eens op een recensie website. Hier laten andere mensen hun aanbevelingen, klachten en tips achter over bedrijven. Zo weet jij altijd waar je aan toe bent, in dit geval als het gaat om een fijne geur in huis te halen. 

 

Geef een reactie