TipsWonen

3 tips om te schilderen als een echte pro!

3 tips om te schilderen als een echte pro

Een likje verf doet wonderen om jouw huis weer nieuw leven in te blazen. Toch laten de meeste mensen het echte schilderwerk toch maar over aan een professional. Dat levert immers het beste resultaat op. Of toch niet? Er zijn namelijk genoeg manieren om jouw schilderkunsten te verbeteren. Hier bespaar je niet alleen heel veel geld mee, maar zo wordt het ook nog eens veel makker en leuker om je woning in een nieuw jasje te steken. Maar waar moet je aan denken als je gaat schilderen? Voor welke verf kies je? Is betonlook verf de juiste optie of kies je toch voor een andere verfsoort? En belangrijker nog: hoe schilder je nu echt als een professional? Wij zetten 3 tips op een rijtje.

1.    Materialen kopen

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om de juiste materialen aan te schaffen. Denk hierbij niet alleen aan de aanschaf van een blik verf, maar kies ook voor geschikte kwasten. Houd hierbij niet alleen rekening met het verfsoort dat je gaat gebruiken, maar ook met de muur die je gaat verven. Zo zijn er voor korrelige muren weer andere kwasten verkrijgbaar dan voor gladde muren. Maak de juiste keuzes om zo het schilderwerk mooier aan te kunnen brengen.

Kom je er niet uit? Vraag dan om advies aan een specialist in de winkel. Zij kunnen je waarschijnlijk precies vertellen welke kwasten je nodig hebt. Neem eventueel een foto mee van de ondergrond, zodat je beter kunt uitleggen hoe de structuur is.

2.    Verven na stucen

In sommige gevallen moeten de muren eerst goed aangepakt worden, alvorens ze beschilderd kunnen worden. De meeste mensen kiezen dan voor stucwerk. Dit zorgt er immers voor dat de woning veel beter afgewerkt eruit zal zien. Maar wanneer kun je eigenlijk verven na het stucen?

Allereerst is het belangrijk dat het stucwerk zo goed mogelijk gedroogd is. Dit vraagt om veel geduld, maar is wel van essentieel belang voor het beste resultaat. De droogte is afhankelijk van de dikte van het stucwerk en de luchtvochtigheid en temperatuur in huis. Over het algemeen geldt: 1 dag droogtijd voor 1 millimeter stucwerk.

Zoek je naar een manier om een ruimte snel een nieuwe uitstraling te geven, maar heb je geen tijd om ‘dubbel werk’ te doen? Kies dan voor speciaal stucwerk dat direct een mooie uitstraling aan de muren geeft. Badkamer beton cire van Homeofconcrete.com is hier een goed voorbeeld van. Beton cire is een bijzondere variant van stucwerk. Het is makkelijk aan te brengen en kan direct dienen als wandbekleding. Hierdoor is er verder niets meer nodig. Bovendien geeft het de badkamer direct een stoere uitstraling. Perfect bij een industriële badkamer!

Badkamer beton cire van Homeofconcrete.com i

3.    Bereid de muren goed voor

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit geldt voor iedere klus, maar zeker ook als je gaat verven. Zorg er daarom voor dat je de muren goed voorbehandeld. Let ook op de staat van de muur. Bij hardnekkige vocht- of nicotinevlekken is voorstrijk vrijwel altijd noodzakelijk.

Daarnaast bestaat er een duidelijk verschil tussen muren in nieuwbouwwoningen en oudere woningen. Als een muur nog nooit eerder geschilderd is, zal deze enorm ‘zuigen’. Hierdoor moet je vaak heel veel lagen verf aanbrengen om een mooi resultaat te behalen. Dat is natuurlijk zonde van al je mooie Chalk Paint. Breng daarom eerst een flinke fixeerlaag aan en strijk voldoende voor. Zo bespaar je verf en geniet je straks van een mooier eindresultaat.

Geef een reactie