TipsTuin tipsWonen

3 tips om meer uit je tuin te halen

3 tips om meer uit je tuin te halen

Is jouw tuin het eigenlijk nét niet en vind je het altijd lastig om de juiste sfeer te creëren? Of is de tuin zelfs zo onpraktisch dat je hier weinig tot geen tijd meer in doorbrengt? Dan is het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Je kunt dit heel grootschalig aanpakken, maar je kan er ook voor kiezen om kleine en doch bijzondere elementen toe te voegen en zo eenvoudig meer uit je tuin te halen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het plaatsen van een nieuwe loungeset? Een tuinhuis? Of misschien zelfs wel een overkapping? Allemaal dingen die het comfort in de tuin in een rap tempo verhogen. Hier zijn 3 tips om meer uit jouw tuin te halen.

1.    Laat een overkapping plaatsen

Het grootste nadeel van een eigen tuin in Nederland is dat het weer enorm wisselvallig kan zijn. Daarom zijn er maar weinig dagen waarop je écht optimaal kunt genieten. Gelukkig hebben we tegenwoordig vaak ook een aantal prachtige zomerse weken, maar over het algemeen geniet je minder lang van de tuin dan je zou willen. Met een overkapping van hout is dit probleem verleden tijd. Dankzij een mooie en functionele overkapping geniet jij langer van je eigen tuin. Ideaal wanneer het een beetje miezert en je toch even van wat frisse lucht wilt genieten of als de zon juist veel te heet is en je toe bent aan schaduw. Ideaal voor alle weersomstandigheden dus!

Laat een overkapping plaatsen

Bovendien ziet zo’n overkapping er ook nog eens heel stijlvol uit. Een lust voor het oog! Genoeg redenen dus om een eigen overkapping te overwegen.

2.    Plant de juiste bloemen en planten

Planten spelen natuurlijk een essentiële rol in de tuin. Ze zijn van belang voor het creëren van meer sfeer. Daarnaast zijn ze ook nog eens gewoon geweldig om naar te kijken. Er zijn ook mensen die het heerlijk vinden om bezig te zijn met hun handen. Een beetje wroeten in de aarde is vaak alles wat ze nodig hebben om lekker tot rust te komen en het hoofd leeg te maken.  Bij het kopen van de juiste planten is het echter wel belangrijk om niet alleen op de uitstraling van de planten te letten, maar ook op de bloeitijden. Je wil voorkomen dat je slechts één seizoen van een bloeiende tuin geniet en deze de rest van het jaar er een beetje saai en kleurloos uitziet.

3.    Plaats een tuinhuisje of schuur

Onvoldoende opbergruimte is een groot probleem in de meeste tuinen. Want hoe creëer je voldoende opbergruimte als de ruimte beperkt is? Bovendien ziet het er ook niet netjes uit als je alles maar in de tuin laat slingeren. Gelukkig is hier een eenvoudige oplossing voor: plaats een tuinhuisje of schuurtje. Wees vooral niet bang dat dit niet in jouw tuin zou passen, want deze kunnen geheel op maat en naar wens gemaakt worden. Sommige mensen zijn zelfs geheel zelf in staat om deze te bouwen en te plaatsen. Hierdoor past een tuinhuis of schuur eigenlijk altijd.

 

Geef een reactie