TipsWonen

3 tips om het thuiswerken makkelijker te maken

We werken momenteel steeds meer thuis. De overheid dringt er zelfs op aan om dit nog meer te gaan doen. Uit onderzoeken blijkt immers dat het op de wegen nog steeds veel te druk is en de kantoren te vol. Gelukkig waren we al enkele jaren druk bezig met het ‘nieuwe werken’. Door de coronacrisis is dit enkel in een stroomversnelling gekomen. De meeste mensen beschikken dan ook al over een fijne werkruimte in eigen huis. Nu thuiswerken waarschijnlijk de norm gaat (en blijft) worden, is het echter wel belangrijk dat er ook over andere praktische zaken wordt nagedacht. Denk bijvoorbeeld aan het aantal keer dat je documenten print (hoe bespaar je op de printkosten?), het realiseren van een eigen werkruimte en het maken van een strakke planning.

Want hoe fijn het ook is om niet de deur uit te hoeven, thuiswerken blijkt niet altijd even gemakkelijk te zijn. Trap jij ook steeds vaker in valkuilen? Met de volgende 3 tips maak je het thuiswerken een stuk gemakkelijker.

1.    Maak een aparte werkruimte in huis

Denk maar niet dat je lekker languit op de bank met je laptop kunt gaan liggen. Want thuiswerken op de bank loopt meestal nooit zo soepel. Voor je het weet staart de televisie je wel heel verleidelijk aan, probeer je toch maar weer wat op te ruimen of houdt de rest van het gezin je bezig.

Probeer daarom zo snel mogelijk een aparte werkruimte in huis te creëren. Wie mazzel heeft beschikt over een lege ruimte in huis. Zoniet, dan kan je natuurlijk ook een bureau in de slaapkamer installeren. Niet het meest praktisch, maar het zorgt er wel voor dat je in een iets rustigere omgeving kunt gaan werken. Bovendien creëer je zo een scheidingslijn tussen privé en zakelijk. Dit is de enige ruimte in huis waar je (ook) werkt. Op andere plekken in de woning ben je niet aan het werk.

2.    Schaf een printer aan

Printen wordt nog steeds enorm veel gedaan. De meeste kantoorruimtes zijn bedolven onder het papierwerk. Grote kans dat je daarom ook weleens iets moet uitprinten in huis of iets door moet faxen. Dan is het wel zo prettig om over een mooie en kwalitatieve all-in-one printer te beschikken.

Print je relatief veel voor je werk? Dan is het wellicht ook nog verstandig om een printabonnement af te sluiten. Soms kan dit ook op kosten van de baas. Hierbij worden cartridges toegestuurd wanneer deze bijna op zijn en bespaar je bij het maken van veel printjes uitermate veel kosten.

printabonnement

3.    Maak een strak schema

De grootste fout die je kunt maken tijdens het thuiswerken is te denken dat je alle tijd van de wereld hebt. Om tien uur rol je een keer je bed uit, daarna eerst uitgebreid douchen en ontbijten en uiteindelijk zit je pas rond het middaguur achter de computer. Vervolgens is het haasten om alles af te krijgen. Niet doen dus. Hou gewoon dezelfde tijden aan zoals je normaal ook op kantoor zou hanteren. Begin iedere ochtend op een normale tijd en plan tevens eet- en drinkpauzes in. Korte pauzes gedurende je werkdag helpen je om geconcentreerd te blijven. Ook als je thuiswerkt blijft dit van essentieel belang.

Geef een reactie