TipsWonen

3 tips voor het laten plaatsen van een dakkapel

dakkapel laten plaatsen

Steeds meer mensen kiezen voor een dakkapel om de waarde van hun huis te verhogen. Wanneer de zolder enkel als opberghok wordt gebruikt, zal een dakkapel geen noodzaak zijn. Als je besluit om deze als volwaardige slaap- of werkkamer in te zetten, mag deze eigenlijk niet meer ontbreken. Door middel van een dakkapel creëer je extra (loop)ruimte, licht en vierkante meters. Hierdoor wordt het huis in één klap meer waard en geniet je van een hoger wooncomfort. Een dakkapel is dan ook zeker het overwegen waard. Maar waar moet je rekening mee houden als je een dakkapel laat plaatsen? Is dit zomaar mogelijk? Wat zijn de kosten? Wij geven je 3 tips voor het laten plaatsen van een dakkapel!

1.         Onderzoek of een vergunning noodzakelijk is

Het is niet altijd mogelijk om een dakkapel zonder vergunning te plaatsen. Een vergunning dakkapel is noodzakelijk als een gemeente strenge eisen stelt aan het bestemmingsplan. Daarom is het verstandig om eerst onderzoek te doen naar de richtlijnen. Bespreek met de gemeente wat de plannen zijn en of het mogelijk is om aan een vergunning te komen. In sommige gevallen wilt het bedrijf die de dakkapellen plaatst ook een vergunning voor jou aanvragen. Bespreek dit met de leverancier, zodat jullie weten dat je geniet van de toestemming van de gemeente. Zo voorkom je vervelende situaties.

2.         Onderzoek de verschillende voordelen

Wanneer je overweegt om een dakkapel te plaatsen, wil je logischerwijs over zoveel mogelijk informatie beschikken. Daarom is het verstandig om onderzoek te doen naar de verschillende voordelen van een dakkapel. Bedenk ook wat je precies wilt bereiken met het plaatsen van een dakkapel. Ben je ergens bang voor? Hoe zit het met het onderhoud? Hoe lang duurt de verbouwing? Dit zijn allemaal vragen die eenvoudig te beantwoorden zijn met de juiste informatie. Door research te doen, geniet je van de juiste voorbereiding en valt alle informatie straks niet rauw op je dak. Be prepared!

voordelen dakkapel plaatsen

3.         Dakkapel kosten

Veel vragen zijn eenvoudig te beantwoorden. Op de vraag wat je kunt verwachten van de dakkapel kosten is helaas geen eenvoudig antwoord te geven. Dit is namelijk afhankelijk van meerdere factoren. Een dakkapel is een typisch maatproduct. Deze wordt geheel op maat en naar wens samengesteld. Hierdoor is het moeilijk om een vaste prijs aan te geven. Bovendien kan je ervoor kiezen om extra’s toe te voegen of een speciaal materiaal te gebruiken. Hierdoor kan je de prijs geheel naar eigen wens beïnvloeden. Daarom is het verstandig om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Hierbij worden al jouw wensen, eisen en de afmetingen van het dakkapel meegenomen om een mooi prijskaartje te schetsen.

Ben je niet tevreden met de uitkomst van de offerte? Bepaal dan op welke voorwaarden er bezuinigd mag worden. Je kunt er ook voor kiezen om bij meerdere leveranciers een offerte aan te vragen.. Soms sta je versteld van de uiteenlopende prijsverschillen. Hou wel in je achterhoofd dat prijs niet de belangrijkste factor mag zijn. Ook de kwaliteit van het maatproduct, het klantencontact en een oplossingsgerichte mentaliteit van het bedrijf zijn belangrijk. Baseer je definitieve keuze dan ook niet alleen op de prijs, maar hou alle opties open. Zo geniet je binnen no-time van een kwalitatieve dakkapel en een ruime zolderkamer!

Geef een reactie