TipsWonen

3 tips bij het kopen van kwalitatief beddengoed

3 tips bij het kopen van kwalitatief beddengoed

Goed beddengoed is essentieel voor een betere nachtrust. Uit onderzoekt blijkt dat steeds meer Nederlanders te maken krijgen met slaapproblematiek. Hierbij grijpen ze al snel naar zware middelen, terwijl de oorzaak vaak veel meer voor de hand ligt. Zo kan de aanschaf van kwalitatief beddengoed al een heel groot verschil maken.

Beddengoed kopen, dat is toch niet zo lastig? Welke vulling het dekbed ook heeft en of het nou duur of goedkoop is, zolang je er goed op slaapt is het toch prima? Misschien wel. Maar het is toch wel belangrijk om op enkele zaken te letten. Wellicht is het bijvoorbeeld ook verstandig om een nieuw matras of hoofdkussen aan te schaffen. Met behulp van de volgende tips is de aanschaf van kwalitatief beddengoed zo gedaan!

1.    Houd rekening met allergische reacties

Bij de aanschaf van een nieuw dekbed van weidswonenenslapen.nl is het niet alleen belangrijk om met je persoonlijke voorkeuren rekening te houden, maar ook om eventuele allergische reacties uit te sluiten. Het is immers wel de bedoeling dat je van een gezonde nachtrust kunt genieten en wanneer je allergisch bent voor een bepaalde stof komt dit niet alleen de gezondheid, maar ook de nachtrust uiteraard niet ten goede.

Heel veel mensen in Nederland zijn allergisch voor huisstofmijt. Het grote probleem van deze minuscule beestjes is dat je ze op het eerste gezicht niet kunt zien en ze ook bijna niet te voorkomen zijn. Je keuze in beddengoed kan echter wel een groot verschil maken. Zo helpt het bijvoorbeeld om een dekbed met ‘gesloten tijk’ aan te schaffen. Met tijk bedoelen we het omhulsel van het dekbed. Wanneer deze gesloten is, hebben huisstofmijten minder de kans om zich in het dekbed te nestelen.

Bovendien zijn er ook nog speciale vullingen die een minder fijne leefomgeving voor de huisstofmijt veroorzaken. Zo zijn synthetische dekbedden uitermate geschikt voor mensen met allergieën. Deze dekbedden kan je eenvoudig op 60 graden in de wasmachine doen, waardoor je het dekbed langer fris en vrij van mijten houdt. Donzen of wollen dekbedden mogen vaak niet in de wasmachine, maar bij een gesloten tijk bieden ze wel een minder goede omgeving voor de huisstofmijt.

2.    Kies voor een 4-seizoenen dekbed

Heb je ieder seizoen weer moeite om je lichaam op temperatuur te houden in bed? Is het in de zomer veel te warm en heb je het gevoel dat je de warmte niet kwijt kunt en lig je in de winter weer te klappertanden? Dan kan je er natuurlijk voor kiezen om verschillende dekbedden aan te schaffen. Maar je kunt ook een 4 seizoenen dekbed aanschaffen. Een 4 seizoenen dekbed is in aanschaf misschien wat duurder dan een gewoon dekbed, maar op de lange termijn ben je goedkoper uit. Met dit dekbed beschik je over 4 oplossingen in één dekbed. Voor elk seizoen beschik je over een geschikt dekbed, zodat je de temperatuur in bed altijd prima zelf kunt regelen en van een betere nachtrust profiteert.

3.    Hoeslakens kopen? Let op de diepte van het matras

Online vind je vaak ontzettend veel verschillende hoeslakens in standaard afmetingen. Ga er echter nooit klakkeloos vanuit dat deze wel om jouw matras zullen passen. Bij een hoog matras zullen de maten enorm anders kunnen uitpakken. Meet daarom eerst de diepte van het matras zorgvuldig op, zodat je geen miskoop begaat. Houd er tevens rekening mee dat het hoeslaken in de was nog kan krimpen.

Geef een reactie