TipsVerbouwenWonen

3 redenen waarom warmtepompen de wereld veroveren

3 redenen waarom warmtepompen de wereld veroveren

De wereld is klaar voor de warmtepomp. Niet alleen in Nederland, maar ook elders in Europa laat de verkoop van deze duurzame verwarmingssystemen al jaren op rij dubbele groeicijfers zien. Hoe dat komt? We zetten de 3 belangrijkste redenen voor je op een rij.

1. Je woning krijgt een hoger energielabel

De techniek staat niet stil. De afgelopen jaren hebben warmtepompsystemen op het gebied van efficiëntie grote stappen gezet. Sommige systemen zijn in staat voor elke verbruikte kWh aan elektriciteit maar liefst het zesvoudige aan warmte-energie terug te leveren.

Een dergelijke verduurzamingsslag vertaalt zich in een hoger energielabel van je woning. Een lucht-water warmtepomp draagt in de praktijk al snel bij aan een verbetering van 1 tot 2 labelstappen. Een win-winsituatie, want hiermee stijgt de waarde van je woning, zonder dat je maandlasten stijgen.hogere energielabel huis

2. Je bent zelfvoorzienender, dus onafhankelijker

Nu de Groningse gaswinning langzaamaan wordt stopgezet, komt de gasprijs flink onder druk te staan. Al jaren op rij stijgen de gasprijzen en het heeft er alle schijn van dat deze trend zich ook de komende jaren voortzet. Met andere woorden: gasvrij wonen wordt steeds lucratiever.

Ter illustratie: de Nederlandse overheid heeft onlangs de energiebelasting op gas verhoogd, welke uiteindelijk resulteert in een belastingverhoging van 10 cent per m3 gas in 2026. De prijs voor elektriciteit wordt in diezelfde periode juist met 5 cent per kWh verlaagd.

3. Je hebt een lagere ecologische voetafdruk

Warmtepompen verwarmen je woning met energiebronnen uit de buitenomgeving, variërend van lucht, grondwater en bodemwarmte. Vanzelfsprekend heeft dit veel impact op je CO2-uitstoot. Een goed geïsoleerde woning met een warmtepomp op basis van lucht stoot circa 700 kilo minder CO2 uit dan eenzelfde woning met een HR-ketel op gas. Wanneer je besluit de benodigde elektriciteit voor de warmtepomp zelf op te wekken of groene stroom af te nemen bij een duurzame elektriciteitsaanbieder, kun je zelfs volledig circulair (lees: CO2-neutraal) wonen.

co2

Comfortabel én duurzaam wonen

Waarom warmtepompen de wereld veroveren? Je bespaart op je energiekosten, je investeert in de waarde van je woning én je bent niet meer afhankelijk van grillen uit de gasmarkt.

En dit alles zonder in te boeten op comfort. Wist je dat de warmtepompsystemen van Gasvrij zelfs volledig geruisloos zijn?

Voor meer informatie: www.gasvrij.nu

Geef een reactie