TipsTuin tips

3 redenen om voor een terrasscherm te kiezen

3 redenen om voor een terrasscherm te kiezen

Kiezen voor een nieuwe zonwering is altijd lastig. Er zijn tal van verschillende mogelijkheden verkrijgbaar. Hierdoor raak je al gauw overweldigd. Want waar kies je voor? En waarom dan? Wat zijn de voor- en nadelen van iedere zonwering en hoe weet je zeker dat je de juiste keuze maakt? Uiteraard is het wel belangrijk om de voor- en nadelen zorgvuldig tegen elkaar af te wegen. Zo weet je zeker dat je niet voor ongewenste verrassingen komt te staan. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van een terrasscherm, ook wel zonnescherm genoemd.

Het terrasscherm behoort misschien wel tot één van de populairste vormen van zonwering van dit moment. Bovendien is het ook nog eens één van de oudste vormen van zonwering. Geen wonder dat bijna iedereen wel weet hoe deze zonwering eruit ziet en hoe het werkt. Hoewel het misschien een relatief oude vorm van zonwering is, is het wel duidelijk dat een terrasscherm tevens tijdloos blijft. Het past bij iedere woning en beschikt over talloze voordelen. Nog niet geheel overtuigd? Wij geven 3 goede redenen om voor een terrasscherm te kiezen.

1.    Veilig buiten zitten

Het grootste voordeel van een terrasscherm is dat je natuurlijk veilig buiten kunt zitten. Hierdoor kun je heerlijk genieten van je eigen tuin en is het niet noodzakelijk om tijdens de warmste uren van de dag naar binnen te gaan. Zo beschik je over voldoende tijd om lekker te genieten van een boekje en de zachte bries die af en toe over je armen strijkt. Ook ideaal met jonge kinderen. Zet wat speelgoed onder het terrasscherm en de kans is groot dat ze netjes in de schaduw blijven. Zo genieten jullie allemaal van een veilige zomerse dag in eigen tuin.

terrasscherm

2.    Warmtewerend

Naast dat een terrasscherm extra schaduwplekken in de tuin creëert, werkt het ook nog eens warmtewerend. En dat geldt niet alleen voor de tuin, maar zeker ook voor in huis. Door het terrasscherm voorkom je dat de UV-stralen de ramen in huis bereiken. Daardoor zal het in huis minder snel warm worden. Ideaal voor warme zomerse dagen. Zo geniet je buiten van de warmte, maar kan je binnen ook eenvoudig weer de koelte opzoeken.

3.    Schermt af tegen verblindende zonnestralen

Wil je je laptop starten of even snel een serie kijken? Maar is dit iedere keer weer lastig doordat zonnestralen op het beeldscherm reflecteren en je hierdoor zo goed als verblinden? Dan is het slim om voor een terrasscherm te kiezen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je kunt genieten van extra schaduw en minder warmte in huis, maar weert ook beeldschermen af tegen verblindende zonnestralen. Zo kan jij probleemloos aan het werk of eenvoudigweg genieten van je favoriete serie en een koel drankje.

Over UV-stralen gesproken: een terrasscherm weert ook het meubilair af tegen de nodige zonnestralen. Door het plaatsen van een terrasscherm zal het meubilair dan ook minder snel verkleuren, waardoor je van een veel langere levensduur profiteert.

Geef een reactie