Wonen

3 redenen om TL buizen te vervangen voor LED TL

3 redenen om TL buizen te vervangen voor LED TL

TL buizen waren erg lang zeer populair. Vooral in openbare gebrouwen, fabrieken, garages en schuren. Inmiddels is er op het gebied van verlichting echter enorm veel veranderd. De meest indrukwekkende verandering is toch wel het feit dat ledlampen door de jaren heen enorm populair zijn geworden. Ze hebben zelfs de meest traditionele lichtvormen van hun troon gestoten. Sterker nog: conventionele verlichting zoals halogeen- en gloeilampen mogen sinds 2009 al niet meer geproduceerd worden. Hoewel TL buizen toentertijd ook een aardige aardverschuiving veroorzaakten is er inmiddels nóg een grote verandering bij gekomen op dit gebied. Namelijk het gebruik van een led tl armatuur. Maar waarom is het een goed idee om TL buizen te vervangen voor LED TL? Wij geven je 3 goede redenen.

1. Langere levensduur

Een groot voordeel van led tl buizen is dat deze over een ontzettend lange levensduur beschikken. Vele malen langer dan standaard TL buizen. En dat zorgt niet alleen voor een kostenbesparing op de lange termijn, maar maakt het ook een stuk praktischer. Het vervangen van TL buizen is namelijk in veel gevallen niet gemakkelijk. Zeker niet wanneer deze aan hoge plafonds zijn gemonteerd. Soms is het zelfs noodzakelijk om een monteur in te schakelen bij het vervangen van de lampen. En wanneer dit jaarlijks wordt gedaan, dan kan dit flink in de papieren lopen.

De lange levensduur van LED TL buizen zorgt er dus niet alleen voor dat je op de lange termijn minder geld kwijt bent om de lampen te vervangen, maar ook dat je voor minder montagekosten komt te staan. En dat scheelt flink in de portemonnee!

2. Kostenefficiëntie

Ledlampen staan er natuurlijk ook bekend om dat ze veel minder energie verbruiken, doordat ze elektriciteit efficiënter om weten te zetten naar licht. Hierbij gaat het om een groot verschil met conventionele verlichting, maar hoe zit dat eigenlijk met TL buizen? Ook Tl-verlichting staat namelijk bekend om de efficiëntere wijze waarmee ze met elektriciteit om gaan.

Dit betekent echter niet dat er geen verschil is. Uit de resultaten van diverse onderzoeken is namelijk goed duidelijk geworden dat led tl armaturen nóg efficiënter met energie om gaan. Daardoor zijn het verreweg de beste keuze wanneer je meer energie wilt besparen.

3. Helder licht

Een groot nadeel van TL-verlichting is dat deze lampen niet altijd even goed werken. Ze hebben vaak tijd nodig voordat ze op volle sterkte zijn en het licht wil ook nog wel eens onnodig flikkeren. Bij led tl buizen is dit probleem verleden tijd. Ledlampen werken altijd direct op volle sterkte. Iets wat handig is als je maar kort in een ruimte verblijft en wel direct over voldoende licht wilt beschikken. Daarnaast geniet je altijd van helder en goed licht.

Ook wanneer led tl buizen ouder worden zullen deze nog niet gaan flikkeren of direct uitschakelen. Je merkt dat de lampen aan vervanging toe zijn doordat de lichtsterkte verminderd. Maar je beschikt wel gewoon nog steeds over effectief licht. Hierdoor heb je voldoende tijd om deze te vervangen.

Geef een reactie