BadkamerTipsWonen

3 redenen om Marokkaanse zelliges in de badkamer te verwerken

Marokkaanse zelliges badkamer

Ben je op zoek naar een echte unieke look in de badkamer? En wil je eens wat anders dan al die standaard tegels die je vandaag de dag tegenkomt? Dan zijn Marokkaanse zelliges wellicht een goede keuze. Toch zijn zelliges nog niet bij iedereen bekend. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. De voordelen van deze tegels zijn namelijk ongekend groot.

Het gebruik van Marokkaanse zelliges in de badkamer wordt de afgelopen jaren steeds populairder. Hoewel veel mensen nog steeds weinig weten over deze tegels, zien we ook dat de interesse hiernaar continu stijgt. Zelliges kunnen in heel veel verschillende ruimtes gebruikt worden. In de hal, het toilet, de keuken of de badkamer, niets is te gek! Vooral in de badkamer zien we dat deze tegels steeds vaker gebruikt worden. Maar hoe komt dat? Wat zijn de voordelen van Marokkaanse zelliges? Wij geven je 3 redenen om deze unieke tegels ook in jouw badkamer te verwerken.

Wat zijn zelliges?

Voordat we het over de voordelen van zelliges gaan hebben is het eerst belangrijk om meer over deze bijzondere tegels te weten te komen. Want wat zijn zelliges eigenlijk?

Zelliges komen van oorsprong uit Marokko en werden daar voornamelijk toegepast in zwembaden en moskeeën. Marokkaanse zelliges worden stuk voor stuk met de hand gemaakt. Ze worden vervaardigd uit klei. Hierdoor is iedere tegel geheel uniek en geniet je van een geheel authentieke look.Wat zijn zelliges

1.    Het enorme aanbod

Het grootste voordeel van Marokkaanse zelliges van FLOORZ is het enorme aanbod waarin ze verkrijgbaar zijn. Wanneer je al eerder voor vloer- en wandtegels in de badkamer hebt gekeken weet je dat het aanbod ruim is, maar dit is niets vergeleken met de kleurschakering die bij zelliges mogelijk is. De tegels zijn in ontzettend veel verschillende kleuren en varianten verkrijgbaar. Hierdoor kan je ze geheel aan jouw unieke woonstijl aanpassen. Met zelliges kun je je creativiteit de vrije loop laten en vind je altijd de uitstraling die bij jouw badkamer past.

2.    Door impregneren makkelijk schoon te houden

Veel mensen twijfelen over de aanschaf van deze Marokkaanse tegeltjes. Niet omdat ze niet sfeervol genoeg zijn, maar simpelweg omdat het onderhoud nog wel wat werk kan vragen. Dit komt voornamelijk doordat de tegels over een reliëf beschikken. Hierdoor is het een aardige klus om ze schoon te houden. En zeker in de badkamer, waar hygiëne een belangrijke rol speelt, is dit natuurlijk van belang. Gelukkig is er een eenvoudige manier om dit op te lossen. Door de tegels te impregneren kun je ze namelijk eenvoudig schoon houden. Hierdoor hoeft dit de aankoop van zelliges zeker niet in de weg te staan.

3.    Te combineren met vloerverwarming

De badkamer hoort de ruimte te zijn waar je heerlijk tot rust kan komen na een lange werkdag. Jezelf kunt opfrissen of juist klaar kunt maken voor een nieuwe dag. Je zit er in de ochtend echter niet op te wachten om op een geheel koude vloer te stappen. Gelukkig zijn zelliges prima te combineren met vloerverwarming. Zo profiteer je altijd van warme voeten en een hoog comfort in de badkamer. Dit in combinatie met de warme en intieme uitstraling maakt Marokkaanse zelliges niet voor niets tot de perfecte eyecatcher in de badkamer!

Geef een reactie