Wooninspiratie

3 originele ideeën om meer groen in huis te halen

3 originele ideeën om meer groen in huis te halen

Het belang van groen in huis mag niet onderschat worden. Planten maken niet alleen letterlijk gelukkig, maar beschikken ook over luchtzuiverende kwaliteiten. Door planten in huis toe te passen, geniet je van een gezondere lucht en een ontspannen sfeer. Kortom: genoeg reden om meer groen in huis te halen!

Toch kan dat nog best lastig zijn. Liever wil je niet gewoon een eenvoudige plant in de hoek van de kamer zetten. Gelukkig hoeft dat ook helemaal niet. Planten zijn in de huidige interieurstijlen zó populair, dat we ook steeds creatiever zijn geworden. Hierdoor is interieurbeplanting tegenwoordig heel veelzijdig. Ben jij nog op zoek naar originele ideeën om meer groen in huis te halen? Laat je dan inspireren door de volgende drie tips.

1.      Groene wand

Vind je één plantje niet voldoende en wil je graag iets unieks in huis? Dan zijn groene wanden wellicht wat je zoekt. Het grote voordeel van een groene wand is dat dit overal toepasbaar is. Of je deze nu wilt uitstrijken over een hele lange muur of slechts een klein, verticaal muurtje wil gebruiken. Een groene wand geeft het interieur direct dat beetje extra. Bovendien heeft het ook nog eens een zeer positief effect op het binnenklimaat. Hoe meer groen, hoe beter voor de luchtkwaliteit.

Wil je liever iets anders dan enkel planten aan de muur? Dan zou je ook nog eens voor een mosmuur kunnen kiezen. Dit is tevens een ontzettend goede optie voor grotere ruimtes of kantoren. Een mosmuur verbetert de akoestiek en biedt echt een oase van rust binnen de ruimte. Hierdoor geniet je van een betere sfeer en meer comfort.

2.      Groen aquarium

Ben je niet alleen dol op groen, maar ook op dieren? Dan is het natuurlijk nog leuker om deze twee met elkaar te combineren. Kies ervoor om een groot aquarium in de woning te plaatsen. Doe wel even goed onderzoek naar welke vissen bij welke planten kunnen worden gehouden. Op die manier beschik je straks over een zeer unieke, groene blikvanger. Heerlijk om naar te kijken en een echte sfeermaker in huis.

3.      Verschillende formaten

Vind je het altijd maar wat saai om allemaal planten van hetzelfde formaat in de vensterbank te zetten? Maar zie je dit toch steeds vaker gebeuren? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Het is tegenwoordig namelijk juist heel trendy om te mixen & matchen met verschillende stijlen en formaten. Zo ook met planten. Maak een bonte verzameling van verschillende potten en planten.

Natuurlijk mag je ook groots uitpakken. Bijvoorbeeld wanneer je één lege hoek in de kamer hebt. Hoe mooi is het dan om deze volledig te vullen met een grote plant? Je kunt de plant eventueel nog op een mooie verhoger zetten om hem nog meer tot zijn recht te laten komen. Zo oogt de kamer direct een stuk knusser en is die lege, kale en bovenal saaie hoek verleden tijd. 

Geef een reactie