InterieurWonenWoonWooninspiratie

3 leuke decoratietips voor de woonkamer

woonkamer

De woonkamer behoort tot één van de ruimtes waar we de meeste tijd doorbrengen. Niet alleen een groot deel van onze vrije tijd besteden we hier. We ontvangen ook regelmatig visite. Hierdoor is de woonkamer niet alleen een ruimte om heerlijk in te ontspannen, maar tevens ook het visitekaartje van de gehele woning. Als je een woonkamer wilt creëren waar iedereen gelukkig van wordt, dan is het belangrijk om deze op de juiste manier te decoreren.

Er zijn talloze verschillende manieren om de woonkamer te decoreren. Wat je kiest is vooral afhankelijk van de eigen smaak. Maar ook een beetje van je eigen fantasie. Want zodra je die de vrije loop laat, zullen er heel wat verrassende resultaten uit voortvloeien.

Ben jij op zoek naar een manier om je woonkamer stijlvol en origineel te decoreren? Lees dan snel verder voor 3 leuke en originele decoratietips voor de woonkamer.

1. Meer comfort met hockers & poefjes

Even lekker op de bank zitten. De beentjes omhoog en ontspannen na enkele hectische dagen. Dit is precies waar de woonkamer voor is bedoeld. Toch schort het in veel woonkamers nog aan voldoende comfort. De voeten op de salontafel leggen, levert gegarandeerd scheve blikken op van je andere gezinsleden. Bovendien blijft er zo ook veel minder plek over voor drankjes en lekkernijen.

Maak daarom gebruik van hockers & poefjes als prettig alternatief. Deze zijn in alle soorten en maten verkrijgen en bieden extra comfort in de woonkamer. Niet alleen extra comfort, maar ze zien er ook nog eens heel stijlvol uit. Kies voor een poef of hocker in een bijzondere kleur of met een speciaal patroon om jouw eigen smaak duidelijk te maken. Een opvallende poef dient al gauw als eyecatcher in de woonkamer.

2.Een accentmuur in de woonkamer

Het kleurgebruik speelt een belangrijke rol in de woonkamer. Een accentmuur is een prima manier om snel meer sfeer en warmte in de ruimte te brengen. Sommige mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om de muur achter de bank een speciaal accent te geven of gaan voor uitdagende kleuren op de muur achter de televisie.

Je kunt er ook voor kiezen om één van de muren met een speciaal materiaal te bekleden. Een muur van hout straalt warmte uit en geeft je het gevoel dat je in een natuurlijke omgeving zit te relaxen. Of wat dacht je van een betonlook muur? Deze past perfect bij de populaire industriële woonstijl. Je kunt ook bijpassende meubels en accessoires kopen voor de complete look.

3.Speels met planken

Het ophangen van planken is een goede manier om meer speelsheid in de ruimte te brengen. Bovendien is het ook nog eens erg praktisch. Vooral in kleine ruimtes. Door de wanden optimaal te gebruiken, maak je weer veel vloeroppervlakte vrij en geniet je van veel verschillende opbergmogelijkheden.

De plankjes kunnen niet alleen gebruikt worden voor het opbergen van boeken, tijdschriften en dergelijke. Ook voor het plaatsen van accessoires zijn deze uitermate geschikt. Zet je mooiste vazen, beeldjes en kaarsen in het middelpunt van de planken. Zo beschik je direct over een geweldige eyecatcher in de ruimte.

Let op: hang niet teveel planken op. Dit kan de woonkamer juist erg donker en druk maken. Wees daarom kritisch bij het ophangen van de juiste hoeveelheid planken en begin pas met ophangen wanneer je zeker weet dat het mooi zal staan. Je kunt de verschillende plekken waar de planken komen te hangen van tevoren aftekenen. Zo krijg je alvast een goed idee van het eindresultaat en is het mogelijk om waar nodig aanpassingen door te voeren.

Geef een reactie