Woon

3 absolute musthaves voor baby’s en dreumesen in huis

3 absolute musthaves voor baby’s en dreumesen in huis

Ben je binnenkort uitgerekend van je eerste kindje? Of heb je misschien een kleintje dat binnenkort één jaar wordt? Dan weet je ook dat niet alleen je leven straks volledig zal veranderen, maar ook dat je interieur eraan moet geloven. De tijd dat je alles netjes opgeruimd kunt houden is nu echt voorbij. Ook de tijd dat er niets kleurrijks in huis kwam. Nog even en dan wordt het huis overspoeld door kleurrijk speelgoed, harde geluiden, rommel, vieze handafdrukken en natuurlijk heel veel extra liefde en gelach. Toch is het wel goed om de nodige voorbereidingen te treffen. Met de juiste aanpassingen en aankopen kun je het leven met een baby en/of dreumesen namelijk een stuk gemakkelijker maken. 

Kan jij wel wat hulp gebruiken? Voordat je je baby- of kinderuitzet bij intenswonen.nl scoort, nemen we je eerst graag mee in de absolute musthaves die niet mogen ontbreken in jouw woning. 

1. Een box 

De box zal de komende maanden zowel je grootste vijand als je grootste vriend zijn. Het is natuurlijk een enorm gevaarte binnen jouw interieur, maar tegelijkertijd levert het ook heel veel voordelen op. Die eerste maanden is het een prima plek voor je baby’tje om lekker te slapen, zodat jij ondertussen je handen even vrij hebt. Zodra hij ouder en ondernemender wordt, is de box al helemaal onmisbaar. Dit is de plek waar hij even veilig kan spelen terwijl jij even naar het toilet gaat of ergens anders mee bezig bent. Bovendien is spelen in de box een goede manier om je kind zichzelf even te leren vermaken. 

Wist je dat babyboxen tegenwoordig in alle soorten en maten verkrijgbaar zijn? Waar ze vroeger nog vooral degelijk waren, maar meestal niet de schoonheidsprijs ontvingen, zien we tegenwoordig dat ze perfect aansluiten op een stijlvol interieur. Bovendien trekt een box vaak baby en kids aan. Waardoor zij zich samen uitstekend in kunnen vermaken. Handig als je meerdere kinderen hebt! 

2. Een fijne kinderstoel 

Als je baby ouder wordt, is het prettig als hij ook goed in een kinderstoel kan zitten. Zeker voor de eerste hapjes is het belangrijk dat hij rechtop kan zitten. Ook als hij ouder wordt, is het prettig om over een fijne stoel te beschikken. Kies bij voorkeur voor een stoel met tuigjes. Zeker als je kind erg ondernemend is. Zo voorkom je dat je kind tijdens het samen eten constant uit de stoel ontsnapt. Er zijn verschillende meegroeistoelen verkrijgbaar. Op sommige stoelen kunnen kinderen zelfs tot een jaar of twaalf zitten. Een goede investering voor de toekomst dus.

3. Voldoende opbergruimte 

Laten we eerlijk zijn. Die eerste jaren groei je bijna uit je huis van al het speelgoed. Het duurt nog even voordat je kind op zijn kamertje gaat spelen. Tot die tijd zal er dus nog genoeg speelgoed beneden te vinden zijn. Om te voorkomen dat je woonkamer meer op een speelgoedwinkel gaat lijken, is het slim om over opbergruimte na te denken. Investeer in enkele goede kasten (met dichte deuren!), zodat al het speelgoed rond het slapengaan netjes opgeborgen kan worden. Zo heb je op sommige momenten je huiskamer weer ‘gewoon’ terug.

Geef een reactie